Ustavni sud Srbije odbacio žalbu na lex specialis za Agrokor

Ustavni sud Srbije odbacio je žalbu na lex specialis za Agrokor, takozvani lex Agrokor, zakon na osnovu kojeg je hrvatska vlada uvela prinudnu upravu u Agrokoru.
Ustavni sud Srbije odbacio žalbu na lex specialis za Agrokor
Foto: Pixabay
Žalbu Ustavnom sudu je 2017. godine podneo A.R. kao strani predstavnik privrednog društva. Predstavnik Agrokora i povezanih i zavisnih privrednih društava uložio je u decembru 2017. godine Ustavnom sudu Srbije žalbu protiv rešenja Privrednog apelacionog suda, kojim je odbačen zahtev za priznavanje prinudne uprave.
 
Isti zahtev prethodno su odbacili privredni sudovi u Beogradu i Zrenjaninu, kojima je podnet zahtev da kompanije koje posluju u sastavu Agrokora u Srbiji budu obuhvaćene takozvanim lex Agrokorom, što bi značilo da imovina tih kompanija može da se koristi i u inostranstvu.
 
Premijerka Ana Brnabić je u oktobru 2017. godine posle sastanka sa Antom Rimnjakm, poverenikom hrvatske vlade za Agrokor, izjavila da se lex Agrokor neće primenjivati u Srbiji, gde posluju firme tog koncerna. U Srbiji Agrokor poseduje Frikom, Dijamant, Merkator, Kikindski mlin, MG mivelu, Novu slogu i Super karticu, a te firme zapošljavaju oko 11.000 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija