Prekinuta proizvodnja u Fijatu u Kragujevcu, nema delova iz Kine zbog virusa

Kompanija "Fijat-Krajsler automobili" saopštila je da će privremeno obustaviti proizvodnju vozila u fabrici u Kragujevcu zbog nedostatka delova za ugradnju iz Kine, pogođene virusom korona.
Prekinuta proizvodnja u Fijatu u Kragujevcu, nema delova iz Kine zbog virusa
Foto: Pixabay
Proizvodnja u Kragujevcu biće privremeno obustavljena zbog nedostatka elektronskih delova koji stižu iz Kine.
 
Rojters piše da će narednih nekoliko nedelja biti ključno za proizvođače automobila, s obzirom na činjenicu da se delovi iz Kine koriste u proizvodnji nekoliko miliona vozila širom sveta.
 
Kineska pokrajina Hubej, koja je epicentar zaraze novim virusom, centar je proizvodnje i isporuke auto-delova. Zbog širenja virusa, kompanija "Hjundai" je ranije suspendovala proizvodnju u Južnoj Koreji. 
 
"Hjundai" i "Kia motors" saopštile su da će od ove nedelje postepeno povećavati proizvodnju, dok se nastavak proizvodnje u Kragujevcu očekuje do kraja meseca.
  • Uvozimo sve jer

    15.02.2020 23:04
    Mi nemamo proizvodnju
    Mi nemamo proizvodnju bilo cega a stotine ljudi sedi bez posla i na crnom trzistu po pijacama. Nije cudo sto je standard ocajan. Svako ko zavisi od jednog izvora snabdevanja osudjen je na propast.
  • Ma

    15.02.2020 18:00
    Daj
    Kuneski fijat iz srbije
  • Ja

    15.02.2020 16:12
    Radim u kontejnerskom transportu i to najvise uvoz iz kine. Kinezi su krajem januara otisli na odmor zbog njihove nove godine i tada prestaje proizvodnja u svim fabrikama. Nakon toga se pojavio korona virus i mnogi se jos uvek nisu vratili u fabrike tako da trenutno skoro da ni nema proizvodnje a samim tim ni otprema kontejnera iz kine. Mislim da ce ovo pogoditi mnoge kompanije na zapadu a ne samo fiat

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.

Šta sa cenom struje i gasa?

Mada tokom prolazećeg zimskog perioda gotovo da nije bilo hladnijih dana, time ni velikog utroška struje, odnosno gasa, ovih dana mnogo se priča o ceni najvažnijih energenata.