Evropska unija predviđa recesiju za 2020. godinu

Evropska unija predviđa recesiju za 2020. godinu, rekao je evropski komesar zadužen za unutrašnje tržište Tijeri Breton, ne dajući procenu kolika će biti.
Evropska unija predviđa recesiju za 2020. godinu
Foto: Pixabay
On predviđa da će globalni uticaj virusa korona na evropski rast biti između dva i 2,5 procenata.
 
"Pre krize predviđen rast bio je oko 1,4 odsto za ceo kontinent. Mislimo da ćemo imati uticaj između dva i 2,5 odsto na taj rast", rekao je Breton za portal BFM Business. To bi bila recesija od najmanje jedan odsto.
 
On je rekao da evropske zemlje mogu naravno odmah da primene propise evropskog pakta stabilnosti za suočavanje sa krizom.
 
"Strogo ćemo poštovati pakt stabilnosti koji omogućuje da je u slučaju više sile moguće izuzeti se od pravila", rekao je on.
 
Upitan o mogućnosti za evropski plan obnove, Breton je ocenio da je sada suviše rano da se o tome govori u detalje, ali je nagovestio da je moguće da će takvog plana biti u dato vreme. 
  • /

    16.03.2020 22:11
    /
    jos pre neki dan se objavila teorija da evropa ovo nece izdrzati.
  • Singer

    16.03.2020 13:38
    Mission complete !
    Ko god je imao u planu da malo "zakoči" i uspori Evropu....
    ....uspelo mu je. Svaka čast.

    Kina ovo neće ni osetiti (uz iskreno i dužno poštovanje SVIM žrtvama i njihovim porodicama..)

    ...ali Evropa - hoće, itekako !

    Mission accomplished !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Ruski sud zaplenio imovinu tri banke

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.