Vlahović: Sad je vreme da se troši

Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije rekao je da neki ekonomisti smatraju da će kriza zbog epidemije korona virusa imati nagli uzlet, a onda brz oporavak, ali da on smatra da ćemo tek u četvrtom kvartalu moći da očekujemo ubrzanje proizvodnje.
Vlahović: Sad je vreme da se troši
Foto: Pixabay
"Ne mislim da će oporavak ići tako brzo, već se tek krajem trećeg i u četvrtom kvartalu može očekivati lagano ubrzanje proizvodnje", kaže Vlahović.
 
"Mere naše vlade ne razlikuju se mnogo od onoga što radi sav razvijeni svet. Prva celina je očuvanje likvidnosti kroz meru odlaganja plaćanja i finansiranje minimalca, druga je povećanje ponude formiranjem garantnog fonda što neće biti teret za budžet, odnosno podstiču se banke da likvidnost usmere ka privrede", navodi Vlahović.
 
Prema njegovim rečima, nije vreme da se razmišlja o fiskalnom suficitu, sad je vreme da se troši.
 
Mali: Nove mere ako kriza potraje
 
Vlada Srbije će izaći sa novim merama pomoći privatnom sektoru ako kriza izazvana pandemijom korona virusa u Srbiji bude trajala duže od tri meseca, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.
 
"Država i banke, svima je u interesu da nam privreda ne stane i da sačuvamo radna mesta", ističe Siniša Mali.
  • Zozon

    06.04.2020 02:16
    vreme je
    Vlahović: "Sad je vreme da se troši"

    Goloruki pokraden narod: "Sad je vreme da se hapsi"
  • Novosadjanin

    05.04.2020 22:36
    Lopovi vladaju svetom
    Nadam se da će narod da svati bez pravog sindikata ne može da se izbori za svoj status. Ako se udruzi kao F onda moze da zaustavi ceo tok prevara i da se izbori za svoj status, nadam se povratku diospore uskoro i da ćemo uzeti stvar u svoje ruke proterati strane banke izvrsioce dati ove podsticaje poljopr 10hilj po radniku kad budemo imali zdravu hranu imaćemo zdravu naciju.
  • NSadjanin

    05.04.2020 12:26
    lopovluk
    Jel to onaj Vlahovic iz doba Djindjica?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.