Evropski pivari strahuju od pada prodaje piva narednih meseci

Evropske pivare strahuju od katastrofalnog pada prihoda u mesecima koji dolaze iako je leto sezona povećane proizvodnje i potražnje, ali zatvoreni barovi, kafići i prodavnice, otkazani koncerti i odlaganje fudbalskih takmičenja, deluju obeshrabrujuće i na male i na velike pivare širom Evrope.
Evropski pivari strahuju od pada prodaje piva narednih meseci
Foto: Pixabay
Čak i vodeće evropske pivare već trpe udarce od toga što nema prodaje piva u barovima i restoranima, ali zbog niza otkazanih letnjih festivala, koncertnih turneja i drugih događaja u toplim mesecima, najgore im tek sledi.
 
"Kad je napolju lepo vreme, prodajete pivo", kaže za AFP predsednik francuskog udruženja pivara Maksim Kostile.
 
Mada je Francuska poznata po vinima, prodaja piva poslednjih godina je u velikom porastu.
 
Holandski pivarski gigant Hajneken je već uknjižio pad prodaje od dva odsto u prvom ovogodišnjem kvartalu.
 
"Još veći negativan uticaj očekujemo u drugom tromesečju", saopštili su holandski pivari.
 
Najveća nemačka pivara Radeberger upozorava da kupovina piva u supermarketima za kućnu upotrebu ne može ni izbliza da nadoknadi velike porudžbine ugostitelja.
 
Nemački zvaničnici čak razmatraju odlaganje minhenskog Oktoberfesta, a organizatori kažu da će u junu doneti odluku, navodi AFP.
  • Pivopija

    14.04.2020 14:35
    Krmače
    Ko to kaže, ko to laže da piva neeeeemaaaaa?
    Ima ga ovde u Srbiji kol'ko 'oćeš!
    Živelo pivvvvooo!
  • V

    13.04.2020 11:56
    Ne rade kafane, normalna stvar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Ruski sud zaplenio imovinu tri banke

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.