Red pred bankom pokazatelj korišćenja digitalnih usluga

Jedan od pokazatelja stepena korišćenja digitalnih usluga neke banke može biti i dužina reda ispred ekspoziture, ocenio je za RTS Vuk Kosovac, član Izvršnog odbora OTP banke sa poslove sa stanovništvom.

"Većina servisa zbog kojih klijenti dolaze u banku, kao što su podizanje ili uplata gotovine na šalteru, depoziti, krediti, dozvoljene pozajmice, dostupna je i onlajn ili na bankomatima uz karticu", podsetio je on.

Kako je rekao, broj klijenata koji redovno koriste digitalne usluge raste iz godine u godinu, ali je i dalje mali u odnosu na ukupan broj klijenata i u odnosu na slične rezultate u regionu.

On je kazao da se u pandemiji pokazalo da osnovna ponuda digitalnih proizvoda, usluga i kanala u bankama ima sve više korisnika, dok se napredna ponuda razlikuje od banke do banke, i koristi je manji broj klijenata.

On je ocenio da u budućnosti treba nastaviti edukaciju stanovništva o digitalnim bankarskim servisima, da bi sve više ljudi počelo da koristi prednosti e -benkinga.

"Što se tiče malih i srednjih preduzeća, potreban nam je zamajac platformi i servisa koji će im biti na raspolaganju da digitalizuju svoje poslovanje, jer oni sami nemaju često resursa i ekspertizu da se bave ovim segmentom poslovanja koji će zasigurno ostati važan i u budućnosti", kazao je Kosovac.

  • Zoran123

    26.04.2020 00:27
    Kredit
    Imam ktedit kod vas,nesto malo ostalo,sada zbog ove situacije nemogu do banke,kako dase tegidtujem i da platim ratu sa mog ravuna koni imam kod druge banke
  • Crni

    25.04.2020 18:00
    Ajde!
    Stari lihvari se prilagođavaju novim trendovima, kako bi i dalje uzimali novac... I koriste ovakve prolazne likove za svoju propagandu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.