Do posla najbrže visokoobrazovani iz IT sektora

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da "kontinuirano sprovodi nove mere aktivne politike zapošljavanja, prekvalifikacije i dokvalifikacije građana u cilju većeg zapošljavanja nezaposlenih osoba".
Do posla najbrže visokoobrazovani iz IT sektora
Foto: Pixabay
Ministar Zoran Đorđević navodi da se u ovoj godini sprovode i obuke za tržište rada za nezaposlena lica osobe sa invaliditetom, kao i prekvalifikacije i dokvalifikacije.
 
Prema njegovim rečima, od 27. februara do 15. maja, tačnije za vreme epidemije koronavirusa, za naknadu u slučaju nezaposlenosti prijavilo se 14.500 građana, a prema najnovijim podacima RZS od 15. maja registrovan broj zaposlenih bio je 2.196.372, što je za 6.988 više nego 27. februara.
 
U podacima Nacionalne službe za zapošljavanje navodi se da najbrže dolaze do posla visokoobrazovani profili iz sledećih oblasti: diplomirani inženjer informacionih tehnologija, diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva, diplomirani inženjer elektronike, diplomirani inženjer građevine sa odgovarajućim licencama, profesor: matematike, fizike, informatike i računarstva, nastavnik/profesor stranih jezika lekar s odgovarajućim specijalizacijama (anesteziolog, kardiolog, oftalmolog, ginekolog...), diplomirani farmaceut, biohemičar, stručnjak za finansije – računovođa.
 
Kada su u pitanju profili srednjeg nivoa obrazovanja, brže dolaze do posla sledeći profili: operater na CNC mašinama, zavarivač, knjigovođa, računovođa, negovatelj, medicinska sestre (specijalista instrumentiranja), kuvar, elektrotehničar: elektronike, računara, računarskih mreža i telekomunikacija, tehničar za kompjutersko upravljanje, radnik na obezbeđenju – tehničari obezbeđenja, tesar, zidar, armirač.
 
O postupku zapošljavanja zainteresovani građani mogu da se informišu preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a o detaljnije o tome koje su sve pozicije za zaposlenje otvorene, u skladu sa nivoom obrazovanja, možete da pogledate OVDE.
  • Laloš

    06.07.2020 18:37
    Čuj Zoki priča o zapošljavanju IT kadra, a njegova glavna kvalifikacija u CV Cicin šofer.
  • /

    06.07.2020 15:27
    /
    tesko da je taj it visokoobrazovan obzirom da je otisao u desno i slusa turbo folk
  • Piško

    06.07.2020 12:08
    ...
    Brzo, ali ne tako brzo kao šofer koji se zatekao u pravoj stranci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija