MMF: Najveća pretnja privredi u SAD zbog širenja korone

Ponovni talas korona virusa predstavlja glavnu pretnju za privredu u SAD, ocenio je danas Međunarodni monetarni fond (MMF) koji je pozvao američke vlasti da ulože dodatne napore u borbi protiv epidemije tog virusa.
MMF: Najveća pretnja privredi u SAD zbog širenja korone
Foto: 021.rs
MMF, koji je završio godišnju procenu ekonomskog stanja u SAD, predviđa da će bruto društveni proizvod (BDP) u toj zemlji biti u padu i da će recesija na kraju godine biti do 6,6 odsto ako se nastavi ekonomska aktivnost.
 
Međutim, u slučaju ponovnog talasa u nekim američkim saveznim državama privredne aktivnosti će biti dodatno usporene, navela je ta organizacija i upozorila na mogućnost povećanja "sistematskog siromaštva".
 
MMF navodi da postoji rasna razlika siromaštva u SAD i dodaje da su Afroamerikanci i građani poreklom iz Južne Amerike više izloženi siromaštvu od belaca.
 
Ta organizacija je pozvala američke vlasti da poboljšaju pripreme za suočavanje s novom sanitarnom krizom i da podrže najugroženiji deo stanovništva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Ruski sud zaplenio imovinu tri banke

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.