Prvi čovek kompanije Epl se pridružio klubu milijardera

Izvršni direktor kompanije Apple Tim Kuk ušao je u klub milijardera, dok vrednost deonica te tehnološke firme nastavlja da "buja".
Prvi čovek kompanije Epl se pridružio klubu milijardera
Foto: Pixabay
Tržišna vrednost kompanije je u porastu, nakon snažnih poslovnih rezultata i optimističnih prognoza za tog tehnološkog diva.
 
Kuk direktno poseduje 847.969 deonica i zaradio je više od 125 miliona dolara u prošloj godini od primanja u firmi.
 
Prošle nedelje, osnivač Facebooka Mark Zakerberg zabeležio je rast svog ličnog bogatstva na 100 milijardi dolara.
 
Tehnološke kompanije, među kojima su Apple, Facebook i Amazon, beleže rast profita tokom pandemije koronavirusa, jer se sve veći broj ljudi okreće onlajn komunikaciji i poslovanju. Apple, sa sedištem u Silikonskoj dolini, sada je na pragu istorijskog rekorda da postane prva kompanija čija je vrednost procenjena na dva triliona dolara.
 
Pre dve godine, Apple je postao prva kompanija procenjene vrednosti od trilion (hiljadu milijardi) dolara, prenosi BBC.
  • Nemanja

    12.08.2020 11:08
    @Da (ne)
    Seksualna orijentacija je potpuno nebitna stvar (u ovom, a i svakom drugom kontekstu), čovek je, više nego očigledno, veoma sposoban rukovodilac.
    Potpuno upotrebljiv iPhone možeš da kupiš za 150 evra, potpuno upotrebljiv Mac za nekih 350 (govorim iz ličnog iskustva). To su cifre koje prosečan Srbin izdvaja za kineski telefon sa podrškom od pola godine i za računar šrafcigerisan od najjeftinijih i najgorih komponenti, ili za laptop koji se pokvari dva dana po isteku garancije.
  • Da

    12.08.2020 07:43
    Otvoreno gay čovek na čelu kompanije čije proizvode retko koji Srbin može da priušti sebi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija