Bitkoin pada, trguje se po ceni ispod 30.000 dolara

Najveća svetska kriptovaluta, bitkoin, nastavila je da tone i trguje se po ceni ispod 30.000 dolara, nakon vrtoglavog prošlogodišnjeg rasta vrednosti.
Bitkoin pada, trguje se po ceni ispod 30.000 dolara
Foto: 021.rs
Ovaj digitalni novčić je u četvrtak pao za 17 odsto na 29.246 dolara, čime je sa tržišta zbrisano oko 100 milijardi dolara, prema podacima KoinDeska, prenosi CNBC.
 
Sa najnovijim padom, vrednost bitkoina je potonula za preko 30 odsto u odnosu na rekordan nivo od 41.940 dolara zabeležen ranije ovog meseca.
 
Analitičari kažu da nisu jasni razlozi jučerašnjeg snažnog pada, i da to samo potvrđuje izrazitu volatilnost ove kriptovalute koja je poslednjih godina postala popularna investicija iako je njena stvarna primena još uvek ograničena.
 
Bitkoin je zabeležio u 2020. rast od preko 300 odsto, završavajući godinu upravo na nivou na kojem se trenutno nalazi. Etereum, druga po vrednosti digitalna valuta posle bitkoina, još je jače pala u četvrtak, čak za 22 procenta na 1.053,8 dolara. Prema KoinDesku, sada joj je vrednost manja za 27 posto u odnosu na najviši nivo registrovan početkom ove nedelje. Eter je prošle godine skočio za 471 procenat.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.