Gasi se onlajn platforma za trgovinu kriptovalutama tokens.net

U Sloveniji se zatvara onlajn platforma za trgovanje novoizdatim kriptovalutama tokens.net, koju je osnovao i kojom upravlja kriptomilioner Demian Merlak.
Gasi se onlajn platforma za trgovinu kriptovalutama tokens.net
Foto: Pixabay
On je na veb sajtu platforme napisao da je tokens.net osnovao 2017. godine verujući u transparentnost, decentralizaciju i financijsku slobodu.
 
"Moja ideja bila je stvaranje bezbednog i transparentnog okruženja za trgovanje raznim tokenima izdavanim kroz Inicijalne javne ponude kriptovaluta", napisao je Merlak u poruci, prenosi portal Poslovni.
 
Kako je objasnio, tržište inicijalnih ponuda digitalnih kovanica naglo je smanjeno od 2017, investitori u kriptovalute više nisu bili toliko zainteresovani za nova izdanja i pažnju su ponovo usmerili na glavne kriptovalute. Kao rezultat toga, tokens.net jednostavno više nije bio konkurentan glavnim igračima na tom tržištu.
 
Merlak je pre 10 godina zajedno s prijateljem Nejcem Kodričem osnovao platformu Bitstamp, koja je ubrzo postala jedna od najvećih, najpouzdanijih i najpoznatijih berzi za bitkoine i druge kriptovalute. Uspeh i prodaja Bitstampa su ubrzo svrstali oba osnivača svrstali među najbogatije Slovence.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Šta stoji iza "turbo uzleta" Pro Tenta?

Iako je Pro Tent na kraju 2022. godine imao više od 8.600 radnika, najveći broj njih samo je formalno zaposlen u ovom preduzeću, a suštinski radi u Elektroprivredi Srbije.

Srbija nasuprot svetskog trenda

Nema države koja se ne hvališe najboljim kompanijama, stoga se i prave liste najvećih, bilo prema ukupnom poslovnom prihodu, bilo prema profitabilnosti.

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.