Fabrika čokolade "Simka" ponuđena na prodaju

Beogradska Industrija hrane "Dunja" u stečaju ponuđena je na prodaju kao pravno lice za 187,8 miliona dinara, a njena imovina je fabrika čokalade "Simka" u Vranju, objavio je danas stečajni upravnik.
Fabrika čokolade "Simka" ponuđena na prodaju
Foto: Pixabay
Fabrika "Simka" u industrijskoj zoni Vranje se razvija od 1997. godine, a konditorsku proizvodnju obavlja u kompleksu objekata koji se prostiru na 5,2 hiljade kvadratnih metara.
 
Kompleks koji je u vanknjižnom vlasništvu beogradske "Dunje" opremljen je za proizvodnju po najsavremenijim tehnološkim standardima.
 
Firma "Dunja", odnosno fabrika "Simka", prodaju se javnim nadmetanjem koje je zakazano za 30. mart, a depozit za učešće iznosi 75,1 miliona dinara.
 
Delatnost firme "Dunja" je proizvodnja kakaa, čokolade i konditorskih proizvoda, a u stečaju se nalazi od marta 2020. godine.
  • Dragan

    24.02.2021 15:16
    ah
    Očekuje se do juna u EU da pančeta (slanina) postane nacionalni brend Hrvatske.
  • Sava

    24.02.2021 08:30
    Kad sam procitao naslov zapitao sam se kako je uspela ova fabrika da dodje do stecaja obzirom da ne znam nikoga ko nije rado jeo njihovu cokoladu. Mnogima je bila i omiljena, pogotove pesmica :) A onda proguglam iz ciste znatizelje i pronadjem clanak: KAKO JE ČERUPANA SIMKA: Kud nestadoše DVA MILIONA EVRA? Summa summarum: nije do cokolade.
  • u vranju

    24.02.2021 06:30
    u vranju zatvaramo, a u novom sadu zidamo novu fabriku čokolade. mora da će se novosadske čokolade bolje prodavati. osećam se prevareno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.