Danas isplata polovine minimalca za mart

Isplata pola minimalne zarade za mart počinje danas u okviru trećeg paketa državne pomoći privredi i građanima, a za nju se prijavilo 251.517 firmi sa 1.140.000 zaposlenih.
Danas isplata polovine minimalca za mart
Foto: 021.rs
Time će na namenske račune koje je otvorila Uprava za trezor država isplatiti 17,5 milijardi dinara. Prijava za dobijanje polovine minimalca za april je u toku, počela je 1. aprila na portalu Poreske uprave i trajaće do kraja meseca.
 
Treći paket predviđa isplatu polovine minimalne zarade za tri meseca, od marta i to za preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća. Taj deo privrede zapošljava oko 1,5 miliona ljudi, a za tu meru je iz budžeta Srbije izdvojeno 69,8 milijardi dinara.
 
Novac će biti uplaćen na posebne namenske račune koji su za privrednike automatski otvoreni, a odatle će novac moći isključivo da bude prebačen na račun zaposlenog.
 
Poslodavci koji uzmu pomoć ne smeju da otpuste više od 10 odsto radnika tokom tri meseca po isplati poslednje polovine minimalne zarade i nemaju pravo isplate dividendi.
 
Zaposleni u ugostiteljstvu i turizmu, turistički vodiči i rent-a-kar agencije, pored isplate tri polovine minimalca dobiće još jednu celu minimalnu zaradu. Takođe, svim gradskim hotelima biće isplaćena novčana pomoć od 350 evra po ležaju i 150 evra po sobi, a autoprevoznici će dobiti 600 evra mesečno za svaki autobus.
  • Milena

    11.04.2021 22:27
    Nisam dobio minimalac
    Nisam dobila ninoslav za mart zanatska radnja kažu nemam zaposlenog ni jednog radnika kad plaćanja obaveze nemam ulaze na račun nepitate kako uplacujem
  • Ss33

    08.04.2021 22:19
    Staa??
    Pa ko to dobije..ja jos nisam..a prijavljena..gazda kaze da on tih para uplacuje doprinose..je lii??? A od cega da zivim?? Bando pokvarena..sto niste radnicima na racun uplatili ako ste hteli da pomognete. Niko od radnika nista dobio nije. Sram vas bilo.
  • Marina

    08.04.2021 22:03
    Ispravka
    Minimalac je za Februar

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija