Brajan Armstrong novi član kluba milijardera

Svetskom klubu milijardera pridružio se još jedan član, Brajan Armstrong, glavni izvršni direktor platforme za trgovanje kriptovalutama Koinbejz (Coinbase).
Brajan Armstrong novi član kluba milijardera
Foto: Pixabay
Spektakularan ovonedeljni debi Koinbejza na Nasdak berzi, na kojem je kompanija dostigla tržišnu vrednost od skoro 100 milijardi dolara, učinio je Armstronga instant mega-milijarderom, izveštava CNN.
 
Njegovih približno 40 miliona akcija, koje poseduje u Koinbejzu, postalo je vredno oko 16 milijardi dolara.
 
Platgoma Koinbejz, koju je Armstrong osnovao 2012. godine, omogućava korisnicima da kupuju, prodaju i čuvaju kriptovalute, poput bitkoina i etereuma. Njegova kompanija je u poslednje vreme postala izuzetno popularna usled rasta interesovanja za kriptovalute, naročito za bitkoin, čija je vrednost rasla munjevitom brzinom tokom pandemije.
 
Prema podacima sa internet stranice Koinbejza, ova krupto berza ima više od 35 miliona korisnika u preko 100 zemalja, sa više od 25 milijardi dolara imovine na platformi i ukupnim prometom od 320 milijardi dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija