Fortenova grupa postala vlasnica Merkatora

Zvanično je okončan prenos Merkatorovih akcija, pa je Fortenova grupa postala vlasnica Merkatora, rekao je danas na konferenciji za novinare izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško.
Fortenova grupa postala vlasnica Merkatora
Foto: 021.rs
Peruško je ocenio da se prenos akcija Merkatora pokazao kao dug, komplikovan i "pomalo bolan proces" i naglasio da je ponosan što je završen uz saglasnost svih regulatora širom regiona, gde ta kompanija posluje.
 
Prenos akcija Merkatora sa Agrokora na Fortenova grupu omogućen je pošto je refinansiran osnovni dug Merkatora od 385 miliona evra, a Peruško je potvrdio da je Fortenova osigurala novac za refinansiranje zajedno sa partnerima HPS Partners i VTB bankom.
 
Dodao je da je u refinansiranju Merkatorovih dugova pomoglo i to što je Fortenova grupa za 615 miliona evra prodala svoju "Poslovnu grupu zamrznute hrane", koja se sastoji od kompanija Ledo, Ledo Čitluk i srpskog Frikoma.
 
"Spremni smo na konsolidaciju trgovine u regionu, a naši prioriteti su jačanje naše trgovačke mreže, razvoj moderne logističke infrastrukture u Sloveniji i Srbiji, integracija poslovanja u Bosni i Hercegovini, povećanje tržišnog udela i rast profita na srpskom tržištu i ubrzani nastavak digitalizacije u poslovanju", rekao je izvršni direktor Merkatora Tomislav Čizmić.
 
Čizmić je, odgovarajući na pitanja novinara, naveo da se ne planira smanjenje broja zaposlenih.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija