"Glovo" preuzima "Donesi" u Srbiji, BiH i Crnoj Gori

Španska kompanija za multikategorijske dostave, Glovo, saopštila je danas da će preuzeti brend "Donesi" u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.
"Glovo" preuzima "Donesi" u Srbiji, BiH i Crnoj Gori
Foto: Pixabay
Kako je navela kompanija, ovo preuzimanje je deo serije pojedinačnih akvizicija od gupe "Delivery Hero" u regionu u centralnoj i istočnoj Evropi.
 
Prema saopštenju, Glovo će od Diliverija, jedne od vodećih svetskih platformi za dostavu, takođe preuzeti brend Fudpanda u Rumuniji i Bugarskoj, kao i brend Pauza u Hrvatskoj.
 
Ukupna vrednost akvizicija je 170 miliona evra.
 
Očekuje se da će transakcije u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji biti završene u sledećih nekoliko nedelja, nakon što se ispune svi neophodni uslovi i budu pribavljena potrebna regulatorna odobrenja.
 
Akvizicija u Rumuniji će biti završena posle odobrenja nadležnih institucija za zaštitu konkurencije.
 
Glovo je nedavno objavio da je sklopio zaseban dogovor o kupovini Ehrane, lokalne slovenačke kompanije za dostavu, ali nije otkrio iznos transakcije.
  • Jovan

    27.05.2021 14:15
    za nsadjanina
    20-25%
  • A. L.

    26.05.2021 17:34
    Naravno da su jaki kao kompanija i da dobro zarađuju i to još pre pandemije. Radnici su im neprijavljeni, bez ikakvog osiguranja i bedno plaćeni. Živim u Italiji i vidim ih svakodnevno. Rade dostavu biciklom da bi firma uštedela, po kiši i snegu, uglavnom su iz Indije, Pakistana ili Bangladeša. Jure kao ludi da se hrana ne ohladi, a ako ih neki auto udari, firma ih odmah šutne. Videćemo kako će proći u Srbiji, ali mislim da se dostavljačima ne piše dobro.
  • V

    26.05.2021 12:37
    Kretenski posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.