Ilon Mask pokreće novi biznis - otvara lanac restorana "Tesla"

Izvršni direktor kompanije "Tesla", Ilon Mask, na korak je od otvaranja lanca restorana, javlja Blumberg.
Kako navodi njujorška agencija, kompanija "Tesla" je 27. maja podnela zahtev američkom Zavodu za patente i žigove za upotrebu svog logotipa "T" i još dve verzije stilizovanog logotipa "Tesla" u prehrambenoj industriji.
 
Sva tri zahteva se odnose na primenu logotipa za "usluge restorana, pop-ap restoranske usluge (služenje hrane sa tezge na točkovima), samouslužne restoranske usluge i usluge hrane za poneti".
 
Blumberg podseća da Mask već godinama priča o otvaranju restorana u južnoj Kaliforniji, te da je 2018. godine tvitovao da planira da pokrene "drive in" uslugu prodaje hrane, kao i "roler i rok" restoran na jednoj od novih lokacija "Tesline" stanice za punjenje za električna vozila u Los Anđelesu.
 
Ovog aprila je potvrdio napredak u realizaciji te ideje tvitom.
 
"Glavna nova stanica za punjenje stiže uskoro u Santa Moniku! Nadamo se da ćemo otvoriti i restoran iz 1950-ih i pustiti 100 najboljih filmskih scena", napisao je Mask pre dva meseca.
 
Čini se da Mask namerava da na svojim stanicama za punjenje električnih automobila ponudi "popratne sadržaje" vozačima da nešto prezalogaje pre, u toku ili nakon punjenja vozila, i da prekrate vreme gledajući najbolje filmske kadrove iz svetske kinematografije.
 
Maskov brat Kimbel je, inače, vlasnik kompanije "Kitchen restaurant group", koja upravlja restoranima u mnogom američkim saveznim državama, uključujući Kolorado, Ilinois i Tenesi, napominje Blumberg.
  • Ana

    04.06.2021 22:55
    Tužna sam što će Teslino prezime da šeta na nekim restoranima na točkove. A bojim se da to govori i o Maskovom karakteru, koji se lažno predstavlja kao altruista, revolucionar i vizionar, a zapravo je kolonizator, eksploatator i opsednut novcem, kao i ostali koji teže vlasti i visinama zbog visina samih.
  • Guru NS

    04.06.2021 18:15
    Dobra zarada
    Zašto ne zaštitimo ime Tesla kao nacionalni brend. Nek nam ceo svet plaća 0.0001 % profita i postajemo najbogatija zemlja na planeti. Ne zezam se, uzmite digitron u ruke...
  • Dragan

    03.06.2021 20:13
    Ah
    Gospodin pravi kismičke brodove trenutno ima četvoro nasa+esa astronauta na međunarodnoj stanici tamo je i njihova letilica,jedna se vratila na Zemlju sa astronautima pre mesec dana.Uzgred zar nije Tesla zaštićeno ime ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija