Bitkoin postaje sredstvo plaćanja u Salvadoru

Predsednik Salvadora Najib Bukele (39) najavio je da će sledeće nedelje predložiti zakon prema kojem će bitkoin postati zakonsko sredstvo plaćanja u toj zemlji.
Bitkoin postaje sredstvo plaćanja u Salvadoru
Foto: Pixabay
On je to objavio u video poruci na bitkoin konferenciji u Majamiju, a smatra da bi taj potez mogao da pomogne da Salvador krene napred.
 
"Sledeće nedelje ću poslati Kongresu zakon da ozvaniči bitkoin kao sredstvo plaćanja u Salvadoru. Ovo će u kratkom vremenskom roku stvoriti nove poslove i finansijski pomoći hiljadama ljudi koji su u zoni van zvanične ekonomije, a srednjeročno i dugoročno se nadamo da će nam ova mala odluka pomoći da čovečanstvo poguramo bar malo u pravom smeru", izjavio je Bukele.
 
Američki dolar je zvanična valuta u Salvadoru, a četvrtina stanovika ove zemlje živi u SAD - samo prošle godine su poslali kući više od šest milijardi dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija