FOTO, VIDEO: Evo kako će izgledati novi fiskalni račun

Novi model fiskalizacije u Srbiji počinje sa primenom 1. januara sledeće godine.
Poreska uprava objavila je Tehnički vodič sa uslovima i karakteristikama elemenata elektronskog fiskalnog uređaja radi odobravanja za upotrebu u sistemu e-fiskalizacije.
 
Vodič sadrži definicije pojmova, odeljak o elektronskim fiskalnim uređajima (EFU) sa pododeljcima o bezbednosnom elementu, procesoru fiskalnih računa i elektronskom sistemu za izdavanje računa, kao i deo o fiskalnim računima, sadržaju i vrstama fiskalnih računa.
 
Vodič se može preuzeti na LINKU objavljenom na sajtu Poreske uprave.
 
Novi model fiskalizacije u Srbiji počinje sa primenom 1. januara 2022. godine, a njegova implementacija biće besplatna za privredu, jer će teret fiskalizacije snositi država sa tri milijarde dinara koje su izdvojene budžetom za ovu godinu, najavilo je ranije Ministarstvo finansija.
 
 
Od 1. januara naredne godine, svi subjekti u javnom sektoru imaće obavezu da primaju, čuvaju i izdaju elektronske fakture, a postepeno će se ta obaveza uvoditi i za privatni sektor za koji će elektronsko fakturisanje biti obavezno od 1. januara 2023. godine.
 
Od početka naredne godine imaćemo i novi fiskalni račun, a on će na prvi pogled biti sadržajniji nego postojeći.
 
  • Спасе Узелац

    22.06.2021 19:30
    Црно, црно...
    Мудраци који пишу да, неиздавањем рачуна, послодавац пуни свој џеп, о самој ствари појма немају.
    Успут: рецимо, пијаца, триста тезги, двеста непољопривредне- све црна роба, а локал наспрам тезги мора издати рачун- зарада бедна спрам тезгаша...
  • @T

    21.06.2021 22:49
    Ђ označava da artikal / usluga pripada grupi kojima je poreska stopa za PDV 20%

    E je 10%

  • Zardoz

    21.06.2021 19:33
    Pokušaji i promašaji
    Nisam finansijski stručnjak, ali jedno znam: Kako god da našminkate krmaču, ona ostaje krmača. Hoću reći da je najvažnija kontrola novca prikupljenog kroz poreze. E, u tom grmu leži zec. Setite se svih mogućih državnih tajni u vezi potrošenih para i dodeljivanja ugovora bez tendera. Ako na to dodate rad raznih eKatastrofa jasno je da je eQQ NAMA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija