Mask: "Tesla" će verovatno opet prihvatati bitkoin

Kompanija "Tesla" će najverovatnije ponovo početi sa prihvatanjem bitkoina kao sredstva plaćanja, kada obavi dubinsku analizu količine obnovljivih izvora energije korišćenih "za rudarenje" te valute.
To je izjavio osnivač i direktor tog američkog proizvođača električnih automobila Ilon Mask.
 
On je u maju izazvao pad cena bitkoina kada je rekao da će njegova kompanija prestati sa prihvatanjem kriptovalute kao sredstva plaćanja, jer se prilikom "rudarenja" bitkoina koriste ogromne količine električne energije, mahom proizvedene iz fosilnih goriva, podseća britanski list "Gardijan".
 
Međutim, Maskovi komentari na jednoj jučerašnjoj konferenciji prouzrokovali su osmoprocentni skok bitkoina na 32.160 dolara.
 
"Želeo sam dubinsku analizu kako bih potvrdio da je procenat upotrebe obnovljive energije najverovatnije 50 odsto ili veći, i da postoji trend povećanja tog broja, a ako bude tako, kompanija 'Tesla' bi nastavila da prihvata bitkoin", rekao je Mask.
 
Neki "Teslini" investitori, zajedno sa ekolozima, sve više kritikuju način na koji se bitkoin "kopa" koristeći velike količine električne energije proizvedene fosilnim gorivima.
 
Međutim, sve više "rudara" digitalnih valuta pokušava da iskoristi obnovljivu energiju za ublažavanje negativnih posledica na životnu sredinu.
  • @Ivor

    22.07.2021 20:11
    ...
    Evo ga jedan štediša u dinarima, što misli da mu iza valute čuči majdanpečko zlato.
  • Ivor

    22.07.2021 13:20
    Bitkoin ne vredi ništa
    Iza Bitkoina ne stoji ništa osim potrošene električne energije za rešavanje besmislenih matematičkih problema, a ovaj manipulator će svaki put da zaradi na budalama i "korekcijama" posle svake njegove izjave o kriptovalutama.
  • DjakoN

    22.07.2021 11:22
    tuga...
    Taj treba da zavrsi na robiji zbog manipulacije berzom!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.