Nedimović: Skupe žitarice poskupljuju proizvodnju mesa i mleka

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da je ova godina sigurno vrlo specifična.
Nedimović: Skupe žitarice poskupljuju proizvodnju mesa i mleka
Foto: Pixabay
Navodi da su cene kako žitarica, tako i voća odlične, a da su negde rekordne, poput malina, kupina, pšenice i kukuruza.
 
Sa druge strane, kako navodi Nedimović, skupe žitarice poskupljuju proizvodnju mesa i mleka, jer kada stočari prodaju skupo robu, to njima odgovara, ali se onda potrošači žale da je skupo meso u radnji, te je to teško pomiriti i nezahvalno je ceniti strane.
 
Nedimović dodaje da je njegov posao kao ministra svakako da pomogne proizvođačima.
 
Govoreći o slučajevima nedavnog povlačenja neispravnog sladoleda i mleka sa tržišta, ministar je ocenio da se takve stvari dešavaju svuda u svetu, pa na taj način dolaze i do naših granica, te tvrdi da "naš sistem bezbednosti hrane funkcioniše odlično".
 
"Za mene to nije ništa novo niti toliko bitno, koliko činjenica i upravo dokaz da poslednjih dana naš sistem bezbednosti hrane funkcioniše odlično", rekao je Nedimović.
 
Kada je reč o sušama i vremenskim nepogodama, ministar je rekao da će se svakako odraziti na pojedine kulture u pogledu prinosa.
 
"Rod kukuruza će biti nešto manji, kod soje će prinos biti takođe manji, dok kod ostalih žitarica ne očekujem veće probleme", kaže Nedimović.
 
Ministar je dodao da su cene mesa u maloprodaji u porastu, ali da bi trebalo da imamo na umu da su to sve prolazne faze, jer je tržište to koje određuje cenu, te da se ne očekuju nikakvi dramatični scenariji u narednim mesecima.
  • branislav

    16.08.2021 20:01
    punjenje kase
    Svako poskupljenje je uz blagoslov ministarstva jer je kasa prazna a u ministarstvu cele godine razmišljaju samo kako da prevare poljoprivrednike...Ovo sam pročitao pre više decenija...
    O reketu kod uvoza niko i ne govori?
  • Beograđanka

    16.08.2021 14:28
    Sve je poskuoelo u samoposlugama. Šta je bilo sa paradajzom. Od cene od 160,00 dinara pala na 89,00 dinara. Jednu nedelju, sada je cena opet 139,00 dinara.
    Sve ovo što radite je cist damping cena. Izvozite Rusiji i Kini ono što je kvalitetno a uvozite gomilu loše hrane iz Albanije, Kirgistana, i slicno. Da li vi uopšte imate plan proizvodnje i plasmana naše robe na našem tržištu?
  • Mile rent-a mozak

    16.08.2021 10:16
    G-din ministar je naučio najvažniju stvar u politici : Kako nahraniti stoku da bi " zadruga" imala vajde, od dotične "farme", pomenute stoke. Ukrupnjavanjem stoke dolazimo do samog cilja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke da srpska ekonomija raste, uprkos izazovima.

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.