Porasla prodaja polovnih automobila u Srbiji

U Srbiji je u prvom polugodištu ove godine prodato 34 odsto više polovnih automobila nego u istom periodu prošle godine, objavio je danas sajt Polovni automobili.
     Porasla prodaja polovnih automobila u Srbiji
Foto: Pixabay
Prodaja polovnih automobila je u poredjenju sa prvim polugodištem 2019. godine bila veća šest odsto.
Najviše su se kupovali "polovnjaci" izmedju 2005. i 2008. godišta.
 
Rast tržišta novih automobila bio je 32 odsto, posle pada od 21 odsto u 2020. godini. U poredjenju sa 2019. godinom prodaja novih automobila manja je za skoro 10 odsto.
 
Dizel motor je najpopularniji za kupce polovnjaka, za njega se odlučilo 69 odsto, dok je motor na benzin izabralo 28 odsto kupaca.
 
Suprotno tome, 63 odsto kupaca novih vozila biralo je motor na benzin, a 24 odsto dizel. Vozila na hibridni pogon su prvi izbor za 10 odsto kupaca.
  • Auto

    11.09.2021 15:29
    Sverc
    Taj promet aitomobila nije opprezoban.Divlji aitoplacevi i koje kakvi sverceri zaradjuju ogroman novac a porez nista .Ko ima firmu placa porez na sve i svasta a ko se bavi svercom lepo zivi i nikom nista ne placa a kamo li porez na dobit.
  • Ilija

    08.09.2021 10:38
    Jako skupi novi
    Ranije si mogao za 12.000 evra da kupiš novi auto a sada su napumpali cene. Možda jedan ili dva može za te pare. Svaki auto izađe na 15 do 17 hiljada ako nećeš najosnovniju verziju pa naviše po klasama. Električni i da ne pričamo x 2 cena. Ugušili turizam pa rent-a carovi jedva kupuju i povećali cene. Uskoro će pola proizvođača moći katanac na vrata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija