Kredit za male i srednje firme

Eurobanka u Srbiji i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisale su bilateralni ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od 2,9 milijardi dinara za finansiranje malih i srednjih preduzeća u Srbiji.
Kredit za male i srednje firme
Foto: Pixabay
Kredit je za investicije u trajna obrtna sredstva, kao i u stalnu imovinu. Ugovor su potpisali predsednik Izvršnog odbora Eurobanke Slavica Pavlović i generalna direktorka za centralnu i jugoistočnu Evropu EBRD Šarlot Ru.
 
"Eurobanka od samog početka svog poslovanja u Srbiji strateški podržava razvoj malih i srednjih preduzeća. Njihova uloga je od ključnog značaja za rast domaće ekonomije, naročito u ovim izazovnim vremenima. Pristup sredstvima iz ove kreditne linije, u vrednosti do 235 miliona dinara po projektu, omogućiće našim klijentima da dugoročno unaprede svoje poslovanje", izjavila je Pavlović.
 
Ru je kazala da je EBRD zadovoljna što nastavlja saradnju sa Eurobankom Srbija i što zajednički mogu da plasiraju novu kreditnu liniju koja će podržati oporavak i razvoj lokalnih preduzeća.
 
"Povećanje dostupnosti našeg finansiranja u dinarskoj protivvrednosti značajno će koristiti lokalnim preduzećima jer na taj način nisu izloženi varijacijama kursa. Ovo će takodje doprineti jačanju poverenja u domaći finansijski sistem", istakla je ona.
 
Eurobanka kontinuirano ulaže u finansiranje sektora malih i srednjih preduzeća. Dugogodišnji je partner i članica EBRD Programa za podsticanje trgovine od 2011. godine, a samo u poslednjih 10 godina plasirala je više od 1,4 milijardi evra u taj deo srpske privrede.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija