Od petka prijavljivanje obveznika za 100 evra za fiskalizaciju

Prijavljivanje obveznika fiskalizacije za finansijsku podršku počinje u petak, 15. oktobra.
Od petka prijavljivanje obveznika za 100 evra za fiskalizaciju
Foto: Pixabay
Uslov za ostvarivanje ovog prava je uredno podneta prijava sa podacima za generisanje jedinstvene oznake poslovnog prostora i poslovne prostorije PGJO, saopštila je Poreska uprava.
 
Prijava se podnosi na portalu ePorezi, a na sajtu Poreske uprave www.purs.gov.rs je objavljeno korisničko uputstvo.
 
Poreska uprava navodi da će nakon provere dostavljenih podataka odlučiti o prijavi u roku od tri dana od dana podnošenja i poslati odgovor u poresko sanduče.
 
Prijave za fiskalizaciju uz finansijsku podršku mogu se podnositi do 31. januara ove godine, a obveznik fiskalizacije može podneti samo jednu izjavu za dodelu finansijske podrške, precizira Poreska urpava.
 
Obveznik fiskalizacije može da ostvari pravo na finansijsku podršku po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj poslovnoj prostoriji, kao i po svakoj prijavljenoj aktivnoj fiskalizovanoj fiskalnoj kasi u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.
 
Poreska uprava navodi da obveznici fiskalizacije koji su ostvarili pravo na finansijsku podršku za fiskalizaciju imaju obavezu da u roku od šest meseci od početka primene zakona kojim se uređuje fiskalizacija počnu da evidentiraju promet na malo preko elektronskog fiskalnog uređaja u svakom poslovnom prostoru i prostoriji za koju su dobili finansijsku podršku za fiskalizaciju.
 
Upozorava se da u suprotnom gube pravo na finansijsku podršku i dužni su da najkasnije u roku od pet dana od dana gubitka prava na finansijsku podršku vrate dodeljena sredstava sa kamatom.
  • Jelena Markovic

    10.01.2022 17:32
    U vezi e fiskalizacija
    Slazem se da se odredjene stvari regulisu ovako Ali preterase ga. Znaci smejala sam se od tuge kada sam procitala da ce morati na pijaci kada mi prodaju zelenu salatu ili vexu sargarepe izdaju racun. E to nema nigde ni u evropi
  • W

    12.10.2021 12:31
    W
    Ovim ce poskupeti kirije za lokale i stanive iz kojih se radi za 50% minimum od iduce godine! Ako ste placali 200eu placacete 400eu! Tako je bilo u Bugarskoj,Hrvatskoj...samo sto mi nismo u EU pa nemamo,njihove plate i prihode!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.