Francuzi će satelitima tražiti bazene za koje nije plaćen porez

Francuske vlasti uskoro bi mogle da počnu da koriste satelitske fotografije u potrazi za skrivenim bazenima i proširenjima koje su vlasnici kuća sakrili od poreske uprave.
Francuzi će satelitima tražiti bazene za koje nije plaćen porez
Foto: Pixabay
Katastri će koristiti satelitske fotografije za otkrivanje mogućih promena vrednosti nekretnine, navodi se u planu porezne uprave.
 
Rad inspektora na terenu biće sveden na minimum. Veštačka inteligencija pomoći će u pretraživanju satelitskih fotografija i generiraće automatsko pismo upozorenja vlasnicima nekretnine pa će biti smanjena potreba za kadrovima.
 
Televizija BFMTV objavila je da će metod prvo evaluirati devet departmana.
 
Prilikom prvog testa u departmanu Alpes-Maritimes, a sedištem u Nici, otkriveno je nakon nekoliko nedelja kako poreskoj upravi nije prijavljeno čak 3.000 bazena.
 
Osim toga, od izmene zakona prošle godine, poreske vlasti mogu da procenjuju sve podatke objavljene na društvenim mrežama u potrazi za utajivačima poreza.
 
U međuvremenu se menjaju oglasi za posao u poreskoj upravi. Za novi projekat traže se stručnjaci specijalizoani za "filtriranje korisnih informacija iz slika".
  • Zivan

    17.10.2021 16:10
    Sad se setili, a moj drug
    i njegov kolega sa FTN davno, pre 6-7 godina, napravi model i napisali rad na tu temu.
  • gradjaninX

    17.10.2021 16:02
    A Makron ce izgubiti izbore ko niko do sada. Pa "vladajte narodom" i trazite bazene...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija