Komora podseća poslodavce da prijavljivanje za dualno obrazovanje traje još sedam dana

Privredna komora Srbija podsetila je da zainteresovani poslodavci, koji žele da se uključe u model dualnog obrazovanja za narednu školsku godinu, prijave mogu podneti najkasnije do 30. novembra.
Komora podseća poslodavce da prijavljivanje za dualno obrazovanje traje još sedam dana
Foto: Pixabay
Poslodavci mogu da se prijavljuju putem specijalizovanog veb portala PKS http://portal.dualnoobrazovanje.rs/ na kojem kreiraju profil kompanije i, u tri koraka, podnose prijavu za uključivanje u model dualnog obrazovanja.
Od sledeće, školske 2022/2023. godine, u ponudi za realizaciju po dualnom modelu će se naći i devet novih obrazovnih profila: elektrotehničar telekomunikacija, rukovalac poljoprivredne mehanizacije, kulinarski tehničar, hotelsko-restoraterski tehničar, turistički-tehničar, vodoinstalater, tehničar industrijske robotike, galanterista i izradjivač hemijskih proizvoda, navedeno je u saopštenju.
Kako je precizirano, prilikom prijavljivanja, poslodavci podnose Izjavu o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje i Zahtev za akreditaciju.
 
Prateću dokumentaciju za akreditaciju poslodavci mogu dostaviti najkasnije do 15. decembra, elektronskim putem na mejl: obrazovanje@pks.rs ili na adresu Privredne komore Srbije, Resavska 13-15, Beograd.
 
Sve prijave koje sadrže potpunu dokumentaciju biće objedinjene u Plan potreba privrede, koji PКS zvaničnim putem dostavlja Ministarstvu prosvete.
 
Кonačnu odluku o strukturi upisa i odobrenim dualnim profilima doneće resorno ministarstvo objavljivanjem Кonkursa za upis učenika u srednje škole, koji se očekuje krajem marta naredne godine.
  • Mile rent-a mozak

    23.11.2021 20:53
    Ja sam završio Akademiju za mlade lidere, da li mi je potrebno još neko obrazovanje da radim u Privrednoj komori?
  • Draga komoro

    23.11.2021 17:03
    Kako motivisete privredu da se ukljuce? Kod privatnika svaki radnik radi bar za dvoje, jedva se postize i svoj posao,a kamoli da se dete obucava. Jos trazite i akreditaciju. Budite realniji i dajte neki podsticaj. Svima nam je u interesu da deca nauce posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.