Kineski rat protiv videoigara uništio već 14.000 kompanija

Odluka kineske vlade da pojača restrikcije vezane za videoigre (na primer, koji sadržaj videoigara je dopušten) već je rezultirala zatvaranjem više od 14 hiljada.
Kineski rat protiv videoigara uništio već 14.000 kompanija
Foto: Pixabay
Osim toga, neki već započeti projekti suočeni su s pomeranjem roka izdavanja čak i ako se dokopaju stranog tržišta.
Osim toga, Kina je još u leto prošle godine najavila stroge restrikcije maloletnicima zbog straha od uticaja koje videoigre imaju na mlade.
Predsednik Si Đinping još je u martu 2021. počeo da raspravlja o temi zavisnosti od videoigara, ali vlasti su najavile da će mesečno odobriti između 80 i 100 igara. Ništa se nije dogodilo od avgusta, a službenog objašnjenja nema.
 
To nije uticalo samo na industriju videoigara nego su na otpuštanja bili prisiljeni i veliki igrači kao što su ByteDance (vlasnici Tiktoka), Baidu (kineski pretraživač) i Tanwan Games. Čak su i veće kompanije, kao što su NetEase i Tencent, resurse prebacile na strana tržišta.  
  • Šefik

    15.01.2022 23:02
    @Carls Tejlor Najpoznatiji logor je Gvantanamo u kome bez presude leže po dest godina, a u Melburnu Đoković bio u društvu sa čovekom koji u aerodromskom zatvoru boravi već devet godina. Tako se radi u pravim demokratijama,
  • Lajavi

    15.01.2022 21:46
    @aleksa
    Citiraću Džordža Čaplina, psihijatra. Poštovanje i vaspitanje se uči kod kuće. Ako je vaše dete bezobrazno, vi ste krivi. Nije krivo društvo, nije muzika, nisu igrice. Toliko.
  • Milan

    15.01.2022 18:09
    Nisu igrice problem
    Ako dete nema zdrav odnos sa roditeljima, a nema ni pristup video igricama, pronaci ce ono vec neku drugu zavisnost. Video igrice su samo izgovor za lose roditelje. Ja sam bio opsednut video igricama kao klinac ali sam znao meru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija