Počinje Kopaonik biznis forum

Na Kopaoniku danas počinje 29. Kopaonik biznis forum koji će do 9. marta okupiti 1.000 učesnika, a centralna tema biće "Srbija 2030: Agenda održivog razvoja".

Tokom četiri dana biće održane tri plenarne sesije, kao i 33 panela na kojima će govoriti oko 200 učesnika.

Kako su istakli predstavnici organizatora, Saveza ekonomista Srbije, učesnici skupa će pokušati da daju odgovore na najvažnije ekonomske i društvene izazove sa kojima se Srbije suočava, i gde vide Srbiju 2030. godine.

Ukazali su da je Kopaonik biznis forum platforma za argumentovanu, konstruktivnu raspravu i kritičku analizu svega do sada uradjenog, kao i definisanje održive ekonomske politike.

Na skupu će, osim ostalih, govoriti ministar finansija Srbije Siniša Mali, guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.
 
Učestvovaće i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, a ekonomski forum će zatvoriti predsednica Vlade Srbija Ana Brnabić.
 
Na Kopaonik biznis forumu će učestvovati i predstavnici Svetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda, ekonomisti i privrednici iz zemlje i regiona.
 
Zainteresovani će imati prilike da čuju mišljenje vodećih domaćih analitičara u vezi sa prognozama ekonomske aktivnosti, kao i rezultatima ekonomske politike u Srbiji u 2021. godini.
 
Razmatraće i digitalizaciju, IT sektor, startap preduzeća, potom domete makroekonomske politike u Srbiji, održivi zdravstveni sistem, a najavljeno je i predstavljanje Indeksa reputacije srpske industrije.
 
Teme će biti i budućnost Evrope, ekološka održiva gradnja, energetska politika u Srbiji, infrastrukturna ulaganja, bezgotovinska plaćanja, zelena tranzicija, poljopivreda, regionalna saradnja, reforma poreske administracije, obrazovanje, analiza uslova poslovanja u Srbiji iz ugla investitora.
  • Yassa

    07.03.2022 20:54
    Ako već brinu o ekonomiji zašto ne organizuju biznis forum na nekom jeftinijem mestu gde nema skijanja?
  • Anonimus

    06.03.2022 16:53
    Idu i snaše iz RTV
  • Putar

    06.03.2022 15:18
    Skup bogatasa na kom diskutuju kako jos lakse da postanu jos bogatiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Šta stoji iza "turbo uzleta" Pro Tenta?

Iako je Pro Tent na kraju 2022. godine imao više od 8.600 radnika, najveći broj njih samo je formalno zaposlen u ovom preduzeću, a suštinski radi u Elektroprivredi Srbije.

Srbija nasuprot svetskog trenda

Nema države koja se ne hvališe najboljim kompanijama, stoga se i prave liste najvećih, bilo prema ukupnom poslovnom prihodu, bilo prema profitabilnosti.

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.