Nove cene na pumpama: Objavljeno koliko od danas košta gorivo

Evro dizel na benzinskim pumpama od danas košta maksimum 187,74 dinara, dok je najviša cena evro premijuma BMB 95 176,31 dinar.
Nove cene na pumpama: Objavljeno koliko od danas košta gorivo
Foto: 021.rs

To znači da je evro dizel, u odnosu na dosadašnje cene, poskupeo za 8,74 dinara, dok je benzin BMB 95 skuplji za 5,31 dinar, prenosi N1

Ove cene važiće narednih sedam dana, dok Ministarstvo trgovine ponovo, sledećeg petka do 15 časova, ne objavi nove maksimalne maloprodajne cene.
Prema novoj uredbi, koju je u četvrtak usvojila Vlada Srbije, predviđeno je da najviše cene evro dizela i evro premijuma BMB 95 budu prosečne veleprodajne cene ovih derivata uvećane za šest dinara. 
 
Evro dizel namenjen registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima košta 179 dinara po litru.
 
Ovaj način obračuna maksimalnih cena određenih vrsta goriva na pumpama važiće do 11. aprila.
 
Uredbom se obavezuju benzinske pumpe da gorivo toče isključivo u rezervoare vozila.
 
Do sada je, podsetimo, na snazi bila uredba kojom je na pumpama bila ograničena maksimalna cena evro dizela na 179 dinara, a benzina BMB 95 na 171 dinar.
  • voja

    13.03.2022 15:34
    Pogledajte semafor,pogledajte semafor,pogledajte semafor ali kada dođe struja pošto će i ona poskupeti pogledajte semaforrrrr!!!!
  • Dokon

    13.03.2022 12:38
    Konačno
    Da bar hoće da bude litra 500 dindži pa da se ne švrćkaju kolima do trafike...pogledajte oko sebe u saobraćaju 90% vozila je sa po jednom osobom u njima...tamo gde su troje ti verovatno putuju na more...
  • Miroslav

    12.03.2022 14:07
    drzi vodu dok majstori odu
    3. april, velika vecina ponovo nece izaci na izbore, i ponovo ce sns da pobedi. I onda otreznjenje... predstava je gotova, stizu dugovi nama na naplatu, a vlast ce da prodje nekaznjeno. Zivi bili pa videli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.