NBS: Otkrivena lažna internet stranica pod nazivom DinaКartica-Srbija

Narodna banka Srbije (NBS) danas je saopštila da je identifikovala lažnu internet stranicu pod nazivom DinaКartica–Srbija (www.dinakartica.com).
NBS: Otkrivena lažna internet stranica pod nazivom DinaКartica-Srbija
Foto: Pixabay

Kako navode, ta stanica koristi ime i logo sistema DinaCard, gde se od korisnika Dina kartica, u sklopu promotivne akcije, zahteva da ostave podatke s platne kartice.

Imajući u vidu da je u pitanju lažna internet stranica preko koje se prikupljaju i zloupotrebljavaju lični podaci i podaci o platnoj kartici, NBS je zamolila gradajne da ne ostavljaju lične podatke.
U slučaju da su korisnici nacionalne Dina kartice već uneli podatke potrebno je da, u što kraćem roku, o tome obavestite banku izdavaoca kartice.
 
NBS je preduzela mere radi sprečavanja prevarne aktivnosti i otkrivanja počinilaca ovog krivičnog dela.
 
Jedina zvanična stranica sistema DinaCard je https://dinacard.nbs.rs/.
  • zoro

    25.03.2022 09:38
    Pljacka
    Nasa drzava umesto da stiti interes gradjana ucestvuje u svakodnevnoj pljacki na sve moguce nacine pa Dina kartica ne cudi. Mora neko da skine kajmak a ko nego clanovi SNS-a i Daciceve SPS
  • Zemlja čudesa

    24.03.2022 23:08
    Cela ta priča sa Dina karticom je prevara... Banke su naterane da ih izdaju svim klijentima koji već imaju Visa, Master ili neku drugu karticu i, naravno, plate. Onda se taj trošak prebacuje na komitente, što je sasvim prirodno, a oni uopšte ne moraju ni da ih preuzmu. Prevarni deo je taj što kartice izrađuje firma ASSECO u kojoj je zaposlen Brn-a-bičkin burazer, a čudni su tokovi novca...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.