U Srbiji više falsifikovanih kuna nego evra

Među falsfikatima novčanica u Srbiji u prvom tromesečju veća je protivvrednost otkrivenih hrvatskih kuna nego evra, navodi se u izveštaju Narodne banke Srbije.
U Srbiji više falsifikovanih kuna nego evra
Foto: Pixabay
Falsifikati 96 novčanica kuna otkriveni su u protivvrednosti od gotovo 1,5 miliona dinara, dok su falsifikovani evri na 1,25 miliona dinara.
Dominatne među otkrivenim falsifikatima su dinarski apoeni sa protivvrednošću od 1,95 miliona dinara što je više od 41 odsto od ukupnih 4,74 miliona.
Za tri meseca 2022. godine otkriveno je više od hiljadu falsifkovanih novčanica dinara, a najčešće su to apoeni od 2.000.
 
Među 140 novčanica falsifikovanih evra najčešće su od apoeni od 100.
 
U ukupnom broju otkrivenih falsifikata dinara je 81,6 odsto, a vra 10,7 procenata.
  • ljubav

    21.04.2022 15:42
    Vole Srbi kunu :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.