Centralna banka predviđa pad ruske ekonomije od osam do deset odsto u 2022.

Guvernerka ruske centralne banke Elvira Nabiuljina izjavila je da se ove godine očekuje pad ekonomije Rusije između osam i deset odsto.
Centralna banka predviđa pad ruske ekonomije od osam do deset odsto u 2022.
Foto: Pixabay
"Trenutna situacija je krajnje neizvesna. Istovremeno, trendovi ponude i faktori koji utiču na agregatnu tražnju takođe se dramatično menjaju", rekla je Nabiuljina.
Privreda Rusije je pod pritiskom međunarodnih sankcija, uvedenih zbog njene invazije Ukrajine, smanjene tražnje, praćene rastom inflacije.

Banka Rusije je danas saopštila da je godišnja inflacija 22. aprila iznosila 17,6 odsto i predvidela da će do kraja godine porasti na između 18 i 23 odsto.

  • #

    02.05.2022 08:38
    Vidi moje Srbe sve sto kazes protiv Putina odma Dislike , Putko je duboko zagazio u G. Hitler je imao mnogo mnogo vise podrske i prijatelja u Evropi (Skandinavia , Italija , Rumunija , Bugarska , Madjarska , Spanija ...... A Putko ima samo jednog prijatelja u Evropi SRBIJA stavite prst na celo pa se zamislite malo Ohhh da mi smo pametni a oko nas svi ludi
  • Konstantin

    30.04.2022 16:46
    Izolacija
    Treba ih samo ekonomski uništiti skroz totalna izolacija i da plate ovo životinjsko divljanje u Ukrain. Iživljavaju se BOLESNICI.. ODVRATNI SU...
  • Dragan

    30.04.2022 09:58
    Ah
    Rusija je bankrot kratko i jasno.Doduše i dosad su plivali blizu bankrotstva od 2010g zbog ne zajažljivih tajkuna koje je trebalo držati za uzde.Nema više proizvodnje oružija,ruska vijska vapi za tenkovima iz inistranstva od 2014g (poslednji njihov model očajni tenk T 90),atomsko oružije nemaju sem praznih kanti lepo ofarbanih za paradu,Kalašnjikov pravi biciklove a od prošle godine i električne tritinete koji idu ko alva u Rusiji.Naftne kompanije su država u državi gde i Putin zavisi od njih.Nema industrije koja zarađuje pare prodajući svoje proizvode strancima. .Velika glad je bila u Nemačkoj tridesetih godina(postoje slike kilometarskih kolona gladnih u Berlinu koji čekaju u redu pred kazanima sa hranom) posle dve godine žestokih sankcija(zbog poraza u prvom svetskom ratu) od strane Britanije i Francuske.To čeka i Rusiju.I Japan sad pokrenuo pitanje Kurilskih ostrva koje oni smatraju svojom severnom zemljom a koje je Staljin oteo kad je okupirao Kinu posle drugog svetskog rata jer su tako dogovorili Ruzvelt,Staljin i Čerčil.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija