Galetin: Srbija ima dovoljno hrane, cena je već druga priča

Agroekonomski analitičar Žarko Galetin ocenio je da Srbija ima dovoljno hrane i da je ubeđen da neće biti praznih rafova i nestašica.
Galetin: Srbija ima dovoljno hrane, cena je već druga priča
Foto: 021.rs
Galetin je na televiziji "Insajder" istakao da je potrebno verovati struci i ne podleći psihozi straha, te da je "iznenađen paničnim tonom kojim se saopštavaju vesti".

"Srbija ne može da hrani pola Evrope, ali je ozbiljan izvoznik pšenice, ozbiljan izvoznik kukuruza… Sve je u našim rukama. Jednostavno ne znam koji scenario bi mogao da se desi da Srbija ostane bez hrane. Kolika će cena biti, to je sada već druga priča", rekao je Galetin.

Dodao je da će građani očigledno osetiti krizu, ali da je lično ubeđen da neće biti praznih rafova i nestašica.
 
Galetin je dodao da ipak nije održivo da cene budu zamrznute na neki duži rok, jer ako država tera nekoga da proizvodi gubitak, taj će nestati sa tržišta.
  • Jowan S.

    17.05.2022 15:37
    Nestašica
    Postoji nestašica brašna zbog preteranog izvoza i prevelike prodaje penzionerima!Sada pekari dobijaju skupo brašno i svakodnevno podižu cene!Postoji mogućnost da uskoro hleb od kukuruza bude jeftiniji od pšeničnog?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija