Ilon Mask uslovio zaposlene: Ili se vratite u Tesline kancelarije ili napustite kompaniju

Izvršni direktor kompanije "Tesla" Ilon Mask zamolio je mejlom zaposlene da se vrate na posao ili da u suprotnom napuste kompaniju, prenosi Rojters.
U obraćanju zaposlenima od svih u Tesli traženo je da u kancelariji provedu najmanje 40 sati nedeljno.
"Ako se ne pojavite, pretpostavićemo da ste dali otkaz", piše u mejlu.
Sam Mask nije bio dostupan za komentar, ali je na Tviteru napisao da bi pomenuti zaposleni "trebalo da se pretvaraju da rade negde drugde".
 
Ističe se da se neki tehnološki radnici opiru naporima da se vrate na posao u Kaliforniju, dom jedne od Teslinih fabrika i njene inženjerske baze, suočeni sa ponovnim porastom slučajeva korona virusa.
 
U maju 2020. godine Mask je ponovo otvorio Teslinu fabriku u Fremontu, prkoseći merama zatvaranja tog okruga radi suzbijanja širenja koronavirusa, ali se sada ova kompanija pridružuje onima koje zahtevaju povratak zaposlenih na radna mesta.
 
S druge strane, izvršni direktor Tvitera Parag Agraval u martu je izjavio da će se kancelarije ponovo otvoriti, ali da zaposleni i dalje mogu da rade od kuće ako žele.
  • Sendvaja od jaja

    02.06.2022 23:45
    @@Marko
    Sve se promenilo, ali ako je kolektiv zdravo funkcionisao, rad od kuće nije ništa promenio u pogledu produktivnosti. Što se tiče obrta uticao je čak i pozitivno u smislu smanjenja troškova poslovanja. Iz sopstvenog iskustva, u mom timu sve stiže da se odradi što se i ranije radilo ali sa manje resursa samim tim i manje troškova. Kolege su zadovoljnije jer stižu da urade malo više za sebe i svoje porodice jer koriste više kraćih pauza za neke kućanske poslove, čak ni prekovremeni rad im ne pada toliko teško kao ostajanje u kancelariji do kasno uveče. A pošto sada ima pregršt poslodavaca koji nude rad od kuće ili iz kancelarije opciono, obavezivati ljude da dolaze u kancelariju je rizično pored toga što je i besmisleno. A što se tiče Maska, nemam šta da kažem o čoveku koji kupuje tviter samo da bi udovoljio svojoj sujeti.
  • @Marko

    02.06.2022 16:32
    Sta se promenilo? Lenjguzi sa platama od 100+ hiljada (neki inzenjeri imaju i milionske plate) dolara bi radije od kuce i preko Zoom-a da rade iako je dokazano vec i pokazano u milion navrata da tako znacajno opada produktivnost, a kad opada produktivnost onda su ugrozeni oni radnici koji zapravo na posao moraju da idu jer rade na pogonima. Kad se procita malo vise sta je tacno rekao i na koga se to odnosi i sta je u pitanju onda shvatis zasto mu se izjave izvlace iz konteksta po levicarskim medijima bas od trenutka kad je kupio Tviter i kad je pre neki dan rekao da ce podrzati republikance.
  • Marko

    02.06.2022 08:44
    Naučiće i on da su se stvari promenile.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija