Poznati modni brend odlazi iz Srbije, Uprava carine otkrila mahinacije?

Modni lanac "C&A" sprema se da ode iz Srbije, a nakon što je država otkrila da su skoro sedam godina švercovali kinesku robu i na taj način oštetili budžet Srbije za šest miliona evra, piše Blic.
Poznati modni brend odlazi iz Srbije, Uprava carine otkrila mahinacije?
Foto: Pixabay

"Uprava kompanije je sazvala u ponedeljak popodne sastanak na kom je saopšteno da bi brzo mogla da prestane sa radom", potvrdilo je Blicu više sagovornika upućenih u ovu priču.

Blic dalje piše da iza cele priče stoje mahinacije ovog modnog lanca koji je u Srbiju došao 2012. godine i koji je sada zbog nelegalnog poslovanja i višemilionskog carinskog prekršaja bukvalno sateran uza zid.

Protiv kompanije C&A postupak je navodno pokrenula Uprava carina koja je u leto 2021. otkrila malverzacije u vezi sa uvozom robe koja nije njihov brend. Radi se o švercovanju robe još od 2014.
 
"Skoro sedam godina ova kompanija je sa austrijskim špediterom 'Quehenberger' radila protiv zakona. Zajedno su omogućili da se ozvaniči švercovana kineska roba kao njihova, tako što su udarali pečat koji je trebalo da bude dokaz originalnosti. Špediter je čak posle pokretanja postupka Uprave carina promenio ime u 'Transfera', a kako bi sačuvao reputaciju i mogao dalje da radi u Srbiji", kaže dobro obavešten izvor beogradskog lista i napominje da u ovom prekršaju nije učestvovao nijedan radnik Uprave carina.
 
Blic je uputio pitanja Upravi carina kako bi dobio i zvaničnu potvrdu svojih saznanja i tokom dana očekuje odgovor.
 
Kompanija C&A otvorila je prvu prodavnicu u Srbiji 2012. Posluju u 14 filijala širom Srbije, uglavnom u šoping centrima. U Srbiji su postali popularni zbog nižih cena.

Teme

C&A
  • Kojot

    09.07.2022 14:14
    Sve je laž
    Nema ovo veze sa nekim malverzacijama iz Kine itd. Ovo je neko iz CA ostao dužan nekome od naših političara i sad ajde marš iz države. A moguće i da će se 'pogasiti' svi takvi slični lanci odeće pa će se pojaviti neki lanac nekog našeg političara po celoj državi i to u istim lokalima.
  • duci

    09.07.2022 09:13
    logor,
    Polako nam se sprema izolacija i sankcije. Kakva nam je vlast nista bolje nismo ni zasluzili a ovaj narod je na ivici izumiranja pa ako ce da se klanja Rusima eto mu. Uvek smo birali pogresnu stranu i potpuno je jasno zasto nam ne daju u EU jer i nismo za Evropu vec za diktaturu i jednoumlje.
  • MT

    07.07.2022 10:00
    Made in PRC
    Svi ti jaki modni brendovi proizvode robu u Kini, koja se pravi specijalno za te i te robne marke po specifikaciji istih, i to se prodaje u njihovim prodavnicama.
    Pre bih rekla da je politika i uslov sankcije koje nisu uvedene, mnogi uslovljeni da napuštaju našu zemlju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke da srpska ekonomija raste, uprkos izazovima.

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.