"H&M" se povlači iz Rusije

Drugi najveći modni trgovački lanac, kompanija "H&M", saopštila je da je odlučila da potpuno prekine poslovanje u Rusiji.
"H&M" se povlači iz Rusije
Foto: Pixabay
Tako se pridružila rastućoj listi stranih preduzeća koja napuštaju tu zemlju.
Ovaj multinacionalni brend je suspendovao poslovne aktivnosti u Rusiji početkom marta, nakon napada Moskve na Ukrajinu. Rusija je bila šesto najveće tržište H&M-a, na kojem je kompanija povećavala broj prodavnica dok ih je na mnogim drugim tržištima smanjivala, prenosi Rojters.
"Nakon pažljivog razmatranja, ustanovili smo da je, s obzirom na trenutnu situaciju, nemoguće da nastavimo poslovanje u Rusiji", navela je u saopštenju glavna izvršna direktorka Helena Helmerson.
 
Iz kompanije su dodali da nameravaju da prodavnice u Rusiji privremeno ponovo otvore na ograničeni vremenski period, kako bi prodali preostale zalihe robe.
 
Procenjuje se da će potpuno zatvaranje koštati H&M oko dve milijarde švedskih kruna (191,3 miliona dolara). Celokupan iznos će biti uključen kao jednokratni trošak u poslovni izveštaj za treći kvartal.
  • Novosađan

    18.07.2022 18:08
    E, a onda...
    Onda smo mi na redu. Ode c&a, za njima će ZARA, pa H&M i tako redom... Ostaće samo vraća Rusi i Kinezi. Blago nama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.