Zabrana strancima da prodaju udele u ruskim strateškim kompanijama

Rusija je zabranila investitorima iz takozvanih neprijateljskih zemalja da prodaju udele u ključnim energetskim projektima i bankama do kraja godine.
Zabrana strancima da prodaju udele u ruskim strateškim kompanijama
Foto: Pixabay
Zapadne zemlje i saveznici, uključujući Japan, postavili su finansijska ograničenja Rusiji otkako je krajem februara poslala trupe u Ukrajinu. 
 
Moskva je uzvratila preprekama zapadnim preduzećima i njihovim saveznicima da napuste Rusiju, a u nekim slučajevima je zaplenila njihovu imovinu, podseća Rojters.

Ukaz, koji je potpisao predsednik Vladimir Putin, propisuje zabranu investitorima iz zemalja koje su podržale sankcije Rusiji da prodaju svoju imovinu u sporazumima o podeli proizvodnje (PSA), bankama, strateškim subjektima, kompanijama koje proizvode energetsku opremu za projekte od proizvodnje nafte i gasa do uglja i nikla.

Putin bi mogao da dozvoli posebno izuzeće u određenim slučajevima kako bi se ugovori održali, navodi se u dekretu.
 
Vlada i centralna banka treba da pripreme listu banaka za odobrenje Kremlja.
 
U uredbi se poimence ne spominje nijedan investitor, navodi Rojters.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija