Ford otpušta tri hiljade radnika

Američka kompanija Ford Motors potvrdila je da će otpustiti otprilike tri hiljade fabričkih radnika i zaposlenih po ugovoru u SAD, Kanadi i Indiji.
Ford otpušta tri hiljade radnika
Foto: Pixabay
Ovo je poslednji u nizu pokušaja ove kompanije da smanji troškove dok prelazi na proizvodnju električnih vozila većeg dometa, prenosi Biznis.rs.
Kompanija je zaposlenima poslala interni mejl, u kojem je pisalo da će ove nedelje početi da obaveštava određene kategorije plaćenih radnika i onih koji su zaposleni preko lizing agencija da im je ugovor okončan.
Smanjenje radne snage je uglavnom usmereno na zaposlene u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Indiji. Oko dve hiljade planiranih rezova odnosi se na pogon proizvodnje u Dribornu, u Mičigenu.
 
Preostalih hiljadu zaposlenih radi na ugovornim pozicijama sa spoljnim agencijama za lizing radnika, saopštila je kompanija.
 
Ovi rezovi ipak nisu bili neočekivani. 
Vol strit žurnal i drugi mediji su u julu izvestili da će se desiti otpuštanja za radnike u fabričkoj proizvodnji kao deo šireg restruktuiranja kako bi se izoštrio fokus automobilske kompanije na električna vozila i baterije koje ih napajaju.
  • gradjaninX

    23.08.2022 17:26
    Ili sto bi Bajden rekao "otvaramo 3000 novih radnih mesta!", a posle jos jedan bail out od par desetina milijardi dolara. Sad ce i GM jos jedan bail out. 83000 novih IRS radnika ce da poboljsa naplatu od naroda i omoguci sve to.
  • Marko

    23.08.2022 12:17
    Moderni robovlasnici
    Ovi su kao nasa JP i JKP, izrabljuju radnike svih strucnih sprema decinijama preko lizing agencija sa ugovorom na odredjeno vreme na 2 -3 meseca kako kada, iako Zakon o radu kaze da rad na odredjeno vrme moze da traje max 24 meseca. Napredno nego kako drugacije.
  • Ra1n

    23.08.2022 11:16
    Слепци!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.