Produžena obustava snabdevanja EU gasom preko Severnog toka

Ruski energetski gigant Gasprom saopštio je danas da je obustavio isporuku gasa u EU preko gasovoda Severni tok 1 na neodređeno vreme zbog kvarova.
Produžena obustava snabdevanja EU gasom preko Severnog toka
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Protok neće biti obnovljen prema planu zbog kvara turbine", kažu u Gazpromu.
Pre obustave rada, gasovod je radio sa 20 odsto kapaciteta.
Gasprom je isključio gasovod "Severni tok 1" od 31. avgusta do 3. septembra i bilo je planirano da isporuke budu nastavljene sutra u 03.00 po srednjeevropskom vremenu.

Teme

GAS
  • Entomb

    03.09.2022 14:07
    @ Dule
    Da li bi za cenu isto tako rekao i da je u pitanju proizvod zapadnog sveta??? ne bi naravno onda bi to bila tržišna utakmica. Da li ti to kažeš da će evropa da se okrene prljavoj struji iz TE i struji iz nuklearki koje ne žele da imaju??? Mala Greta će jako popizdeti kada čuje tako nešto i ima mrko da gleda sve oko sebe.
    Ako su oni licemerni ne treba i mi da budemo. Iskreno se nadam da će sve ovo potrajati do duboko u zimu i da će evropa pasti na kolena a i treba.
  • Zokins

    03.09.2022 12:42
    Tako treba i društvo
    A šta misle gospoda od Ruzzije gde gde se Srbija nalazi geopolitički ?
  • Dule

    02.09.2022 22:10
    Dilberi
    Cena gasa može da raste ali ne može u beskonačnost, dok se cena izgradnje i turnover period nuklearne centrale ne izjednači sa gasnom elektranom, neće više biti interesa da se koristi za elektrane i toplovode. Evropa je koristila ugalj i nuklearnu energiju pa je prešla na gas jer je bilo jeftinije. Iskorišćavali su rusiki gas dok su imali interesa ali to je znači da su vezani za njega i da moraju da nemaju alternativu kao ova zagribarena Srbija... Evropa pucala sebi u nogu malo sutra...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.