Poskupljuje šećer, Vlada odredila novu cenu

Umesto 109,99 dinara, šećer će od sada koštati 114,99 dinara po kilogramu, propisala je Vlada Srbije novu maksimalnu cenu ove namirnice.
Poskupljuje šećer, Vlada odredila novu cenu
Foto: 021.rs
Vlada je u ponedeljak izmenila Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, prenosi N1.
Vlada je na sednici izmenila i Uredbu o ograničenju visine cene peleta.
Određeno je da trenutna cena važi 180 dana, umesto dosadašnjih 90 dana.
 
Maksimalna maloprodajna cena peleta, prema toj uredbi, ne sme prelaziti 38.000 dinara po toni u svim pakovanjima.
 
Navodi se da na maksimalnu maloprodaju cenu peleta nije dozvoljeno obračunavati druge naknade ili troškove koji nisu propisani ovom uredbom ili drugim posebnim propisima.
  • Banderaš

    01.11.2022 11:26
    CH/Srbija
    U Svajcarsoj,zemlji koja nema ni 1 domacu šećeranu,zemlji gde je prosecan BDP 85 000 Evra/stanovniku/godišnje - cena šećera je 1kg šećera(podatci Migros.ch) -1 CHF (117 dinara),a u Srbiji gde postoje 4 šećerane,gde je plata 300-400evra/mesečno cena šećera je nenormalno visoka i trebalo bi da vas bude sramota zajedno sa opozicijom što se ne bunite kada vas politicari pljackaju,kradu i lažu.
  • Dejan

    01.11.2022 08:03
    Bojkot sistema
    @S
    Dok god narod bude izlazio da glasa za bilo koju opciju zapadnog kolonozatora tako ce mu biti. Kada bude bojkotovao svake naredne izbore i ovaj sistem onda mozda nesto poceti da se menja na bolje.
  • Peca

    01.11.2022 05:41
    Skuplje nego Svajcarskoj
    Redovna cena u CH je 1 CHF a na akciji je 0.5 CHF. Kod nas je skuplje nego u jednoj od najskupljih zemalja na svetu... Voleo bih da neko objasni kako to moze kada je cena proizvodnje secera u CH mnogo veca zbog vece otkupne cene, vecih plata ljudi u preradi,... I pre nego sto se neko javi i kaze da se secer ne proizvodi u CH vec uvozi, proizvodi se u CH i nije uvezen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija