Ovo su cene goriva za narednih sedam dana

Cena evro dizela u narednih sedam dana biće ista i iznosiće 197 dinara, a evro premijum BMB 95 benzina 164 dinara za litar, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine.
Ovo su cene goriva za narednih sedam dana
Foto: Pixabay
Nove cene se objavljuju svakog petka do 15 časova.
Vlada Srbije je juče obnovila uredbe i odluke o naftnim derivatima i gasu, tako da je važenje Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte produženo do kraja januara.
"Kako bi se omogućilo nesmetano snabdevanje tržišta derivatima nafte i očuvao standard građana, Vlada Srbije donela je odluku o privremenom smanjenju iznosa akciza na pojedine derivate nafte za 10 odsto", saopšteno je iz vlade.
 
Privremeno je do 7. januara produžena zabrane izvoza evro dizela, dok će odluka o privremenoj zabrani izvoza i iznošenja prirodnog gasa važiti još mesec dana.
  • Kuzman

    07.01.2023 15:56
    Dozvole za izvoz samo za članove SNS
  • Kru

    30.12.2022 15:56
    Pih
    U Slovačkoj je dizel 10-15 din jeftiniji...a plate dva puta veća. Tigarrrr
  • Dragan

    30.12.2022 15:20
    Pa nista cudno nije da ce tokom praznika ostati cena derivata a na svetskom trzistu ide dole ovo je Srbija brale.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija