Poljoprivrednici iz Srbije se udružili i otvorili zajednički market

Poljoprivrednici iz Moravičkog okruga su, uz pomoć čačanskog udurženja privrednika i Evropske unije, otvorili zajednički market u Čačku.
Poljoprivrednici iz Srbije se udružili i otvorili zajednički market
Foto: Pixabay

U ovom marketu se mogu kupiti proizvodi koji su nastali u njihovim seoskim domaćinstivima na teritoriji Čačka, Lučana i Gornjeg Milanovca.

Za realizaciju projekta Evropska unija je izdvojila 50.000 dolara.

U taj projekat je uključeno više od 20 proizvođača iz sela u Moravičkom okrugu, a očekuje se da ih bude i više.
 
Član poslovnog udruženja poslodavaca "Unija Čačak 2000" Ivan Čvrkić rekao je novinarima da je otvaranje distributivnog centra za prodaju poizvoda poljoprivrednh poroizvođača "podrška kompletnom malom biznisu, lokalnim proizvođačima hrane i registrovanim seoskim domaćinstvima".
"Verujemo da smo uz otvaranje distributivnog centra i web-šopa za prodaju lokalnih proizvoda zaštitili domaće proizvođače u odnosu na strane korporacije. Sve što se ovde može kupiti je domaće", rekao je Čvrkić.
 
U distributivnom centru može se kupiti više od 200 artikala, a od marta će svoje proizvode ponuditi i proizvođači domaćih alkoholnih pića sa teritorije Moravičkog okruga.
  • Dr

    06.01.2023 11:40
    Cene
    Ovde je jako bitna tačna deklaracija i CENA.
    Da ne bude malo preskupo..kao na noćnim bazarima na Ribljoj..
  • Sale

    06.01.2023 11:00
    Novi Sad
    Zna se šta se desilo sa njima, oprane su pare koje su dobijene iz inostaranstva i time je sve zatvoreno. Radnje su se zvale Zelena pijaca
  • bu

    06.01.2023 10:35
    Samo napred
    Bravo, divna vest. Ne znam ko su ovi skotovi sto na ovakvu vest mogu da udare negativan glas? Placeni Vucicevi BotovI? Uzas...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija