Ginis potvrdio: Ilon Mask je najveći gubitnik

Ilon Mask službeno je najveći gubitnik ikada, barem kada je reč o gubitku ličnog bogatstva.
Ginisova knjiga rekorda, globalna organizacija koja prati sve vrste rekorda, objavila je to na blogu nakon što je Forbs procenio da je Mask izgubio ukupno 183 milijarde dolara.
Deonice Tesle pale su za 65 odsto u 2022. godini, a Maskova akvizicija Tvitera od 44 milijarde dolara samo je pogoršala stvari.
Uz njegovu trenutnu neto vrednost od oko 137 milijardi dolara, Mask je takođe izgubio status najbogatijeg čoveka na svetu. Ta titula sada pripada osnivaču LVMH-a (Louis Vuitton Moët Hennessyja) Bernardu Arnou, čije je bogatstvo procenjeno na 190 milijardi dolara.
 
Ipak, Mask nije jedini gubitnik. Prema Forbsu, osnivač Amazona Džef Bezos izgubio je 85 milijardi dolara u 2022, a suosnivač Fejsbuka Mark Zakerberg 77 milijardi dolara. 
 
Guglovi suosnivači Leri Pejdž i Sergej Brin pojedinačno su takođe izgubili gotovo 45 milijardi dolara.
  • Futog

    12.01.2023 22:34
    Avetinje
  • gio

    11.01.2023 10:21
    Jadni, baš im malo ostalo, neka nahrane celu Afriku sa delom tih para, kao ljudi su ološ.
  • Hdd

    11.01.2023 09:22
    Usb
    Čovek uopšte nije prodao akcije i izgubio. Hoćete pisati i da je najveći dobitnik ako se kolo okrene. Tesla je profitabilna kompanija. Totalni diletanti I've na ovim prostorima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija