Organizatori ekonomskog foruma: Ilon Mask nije pozvan u Davos, ma šta on rekao

Organizatori Svetskog ekonomskog foruma rekli su da milijarder Ilon Mask nije na spisku gostiju na ovogodišnjem skupu šefova kompanija, globalnih vođa i kulturnih ličnosti u Davosu.
Organizatori ekonomskog foruma: Ilon Mask nije pozvan u Davos, ma šta on rekao
Foto: Beta/AP
Rekli su da je tako uprkos tome što sam Mask tvrdi suprotno.
Istaknute ličnosti od šefice Eropske komisije Ursule fon der Lajen do glumca Idrisa Elbe okupljaju se u tom mondenskom alpskom gradu ove nedelje da razgovaraju o globalnim pitanjima od rata do klimatskih promena i uticaja tehnologije na bezbednost.
Mask nije tamo, mada kaže da je pozvan. Portparol foruma Jan Zopf rekao je da Mask nije dobio poziv ove godine i da je poslednji poziv njemu da dođe na forum bio upućen 2015.
 
Mask je u tviter poruci 22. decembra napisao da njegov razlog za odbijanje poziva u Davos nije bio zato što je mislio da su uključeni u "dijaboličko spletkarenje" nego zato što je zvučalo dosadno. Nije rekao kad je dobio poziv ali tajming tviter poruke ukazuje da je bilo za ovu godinu. Mask nije odmah odgovorio na molbe agencije Asošiejted pres da komentariše.
 
"Organizatori jesu uputili pozive Masku, kao šefu kompanije Tesla, da dođe na skup nekoliko puta tokom 2010-ih, a poslednji put je bilo 2015. godine, ali on se nikad nije registrovao niti je prisustvovao godišnjem skupu", rekao je Zopf.
 
Skup je kritkovan zbog nedostatka konkretnog delovanja kao rezultat serije sesija i govora, dok je sam forum bio predmet onlajn teorija zavere od onih koji veruju da sastanak obuhvata elitnu grupu koja manipuliše globalnim događajima za sopstvenu dobit.
 
Multimilijarder Mask, jedan od najbogatijih ljudi na svetu, svakako može sebi da priušti da prisustvuje Davosu.
 
Članovi Foruma plate između 120.000 do 850.000 švajcarskih franaka za godišnju članarinu u zavisnosti od nivoa povezanosti koju žele da imaju.
  • Pavle

    18.01.2023 20:54
    lova
    Izgleda da Maks nema nameru da sluša Švaba i ostale mislioce globalizma.
  • Bojan

    18.01.2023 13:42
    Forum
    Nešto globalisti posrću u Davosu...Švab ima zdravstvenih problema a Soroš otkazao dolazak.U svakom slučaju, vreme je da masa napokon progleda i zatalasa i shvati da ima samo jednog neprijatelja a to je globalistička mafija!
  • Nikola

    18.01.2023 09:22
    Važno da je u Davos pozvana gomila parazita bez dana radnog staža van politike, uključujući i ovog našeg stručnjaka, velikog vođu! Mask je sam stvorio i zaradio svoje bogatstvo, a ovi ljubomorni neradnici mogu samo da mu zavide!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.