DDOR na Zlatiboru predstavlja inovacije osiguranja u poljoprivredi: Digitalizacija za održivi razvoj

DDOR osiguranje predstaviće svoju ponudu osiguranja na tradicionalnom 57. Savetovanju agronoma i poljoprivrednika Srbije na Zlatiboru u organizaciji Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada.

Uz ovaj događaj, kompanija će učestvovati i na 49. Simpozijumu poljoprivredna tehnika u organizaciji dugogodišnjeg partnera – Zadružnog saveza Vojvodine. 

Svi učesnici oba događaja imaće priliku da dobiju sve informacije o mogućnostima osiguranja kako useva i plodova, tako i životinja i poljoprivredne mehanizacije kao i da se upoznaju sa novim mogućnostima digitalne platforme DDOR TERRA namenjene bržoj i efikasnijoj prijavi, proceni i likvidaciji šteta na usevima i plodovima. 

Da podsetimo, od kako je 2021. godine puštena u rad platforma DDOR TERRA, razvijena u saradnji sa Institutom BioSens iz Novog Sada, proces prijave štetnih događaja omogućen je svim osiguranicima DDOR-a sa njihove njive ili iz voćnjaka. 
 
Istovremeno, upotrebom najsavremenijih satelitskih snimaka obradivih površina moguće je sa većom preciznošću uraditi procenu nastalih oštećenja u slučaju nevremena, grada ili oluje. Detalji ovih procesa biće predstavljeni učesnicima Savetovanja agronoma i poljoprivrednika na posebnoj prezentaciji 1. februara u 12.30 časova.
 
Aplikacija DDOR TERRA je besplatna za sve osiguranike DDOR-a sa polisama koje pokrivaju njihove useve i plodove i dostupna za preuzimanje na Google Play prodavinici. Ova inicijativa potvrđuje društvenu odgovornost DDOR-a kao lidera u osiguranju svih članova agro-lanca uz činjenicu da je u poslednjih pet godina ovo društvo isplatilo štete u ukupnom iznosu od više od 3,9 milijarde dinara.

Kompanija DDOR osiguranje osnivač je i član AgTech SuperKlastera nastalog na inicijativu Privredne komore Srbije u okviru programa Srbija Inovira. Deo je ove inicijative prepoznajući značaj digitalizacije u agrobiznisu i kako bi prenelo decenijama sticano iskustvo u osiguranju kao i najbolju praksu matične kompanije Unipol grupe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.