Novi javni konkursi NSZ: Direktna pomoć poslodavcima i nezaposlenima

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 13 javnih poziva i konkursa za direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenima.
Novi javni konkursi NSZ: Direktna pomoć poslodavcima i nezaposlenima
Foto: Pixabay

U meru će biti uključeno 21.205 osoba, od kojih je 2.285 osoba sa invaliditetom.

Za ove namene izdvojiće se 6,3 milijarde dinara i, kao i prethodnih godina, 550 miliona dinara za osobe sa invaliditetom, a gradovi, opštine i APV će kroz sopstvene budžete sprovoditi mere politike zapošljavanja.

Kad je reč o Nacionalnoj službi za zapošljavanje, mere ovog organa će biti usmerene na teže zapošljive kategorije lica u koje spadaju: mladi do 30 godina bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i lica u statusu viška zaposlenih.
 
Većina javnih poziva i konkursa biće otvorena do 30. novembra 2023. godine, dok je rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar 2023. godine.
 
Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 10. aprila 2023. godine, rok za podnošenje prijava potencijalnih izvođača javnih radova ističe 27. marta 2023. godine, dok je javni poziv za učešće u finansiranju mere obuka za potrebe poslodavca za zaposlenog na raspolaganju do 31. oktobra 2023. godine.
Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskim putem.
 
Sve informacije za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, neophodna podrška, podnošenje zahteva prema aktuelnim javnim pozivima biće dostupne sajtu NZS, kao i putem zvanične stranice na društvenoj mreži LinkedIn.
  • Zoran

    22.04.2023 23:19
    Pomoc
    Od početka godine sam prijavljen ali zadnji put sam zakasnio 5 dana na biro da li će moj poslodavac moći da ostvari pravo na subvencije ili će mu to biti problem
  • Ana

    22.02.2023 15:04
    Ako moze ja bih novcani podsticaj da sagradim jednu zgradu, sa 4 sprata i 16 stanova po spratu, i par lokala u prizemlju. Jer gradnja zgrada je izgleda jedina grana privrede koja cveta i obeceva brzi povracaj ulozenog. Istovremeno da se konacno resim podstanarstva, za sebe ostavim cetverosoban stan sa svojim liftom.
  • samo gledam

    21.02.2023 17:46
    Smanjiti opterećenja na zarade, trajno.
    A ne davati na kašikicu, jednokratno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija