Rusija zaustavila dotok nafte u Poljsku preko naftovoda Družba

Rusija je zaustavila dotok nafte u Poljsku naftovodom Družba, objavio je izvršni direktor poljske rafinerije PKN Orlen Daniel Obajtek, javlja Rojters.
Rusija zaustavila dotok nafte u Poljsku preko naftovoda Družba
Foto: Pixabay

"Rusija je zaustavila dotok u Poljsku, za šta smo spremni. Iz Rusije dolazi samo 10 odsto sirove nafte, a zamenićemo je drugim izvorima", naveo je Obajtek na Tviteru i poručio da se "efikasno osiguravaju zalihe".

Rafinerija PKN Orlen je navela da može u potpunosti snabdevati svoje rafinerije morskim putem i da zaustavljanje isporuke naftovodom Družba neće uticati na isporuku benzina i dizela potrošačima.
Naftovod Družba izuzet je od sankcija koje je Evropska unija nametnula Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, poseća britanska agencija.
 
Družba opskrbljuje naftom Poljsku, Nemačku, Mađarsku, Češku i Slovačku, a naftovod je izostavljen iz paketa sankcija kako bi se pomoglo zemljama s ograničenim alternativama nabavke nafte.
  • Moca

    27.02.2023 11:12
    Nisi, prika Strand ti ni video
    Dejan sa Štranda @ Sampion si, od osam tvrdnji, devet gluposti i besmislenih lazi.
  • Dejan sa Štranda

    26.02.2023 19:07
    Neka je prodaju sami sebi
    Evropa više ne zavisi od njihovih energenata.Gube rat,obrazovano stanovništvo je pobeglo ( nekoliko miliona ),izgubili su 200000 vojnika ( poginuli i ranjeni ),ekonomske sankcije rade svoj posao,izopšteni su iz svih svetskih tokova,jedini saveznik im je Iran ( isti se istom raduje ),na kraju rata sledi im zasluženi raspad države.
  • Zz

    26.02.2023 15:02
    Pa realno, nisu više drugari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.