Ministarstvo pozvalo pekare da se prijave za subvencionisano brašno

Ministarstvo trgovine Srbije pozvalo je danas registrovane proizvođače hleba da se do 5. marta prijave za kupovinu brašna Tip-500 po subvencionisanim cenama iz robnih rezervi.
Ministarstvo pozvalo pekare da se prijave za subvencionisano brašno
Foto: Pixabay
Interventna prodaja brašna obaviće se na osnovu Uredbe vlade Srbije o proizvodnji i prometu hleba od brašna Tip-500, navedeno je na sajtu ministarstva.
Pravo na nabavku ovog brašna imaju svi proizvođači hleba na teritoriji Srbije koji su u momentu donošenja uredbe bili registrovani za tu delatnost.
Kako je precizirano, kvote subvencionisanog brašna, po ceni od 33 dinara za kilogram, biće određivane proizvođačima hleba po njihovoj dosadašnjoj proizvodnji hleba od brašna Tip-500, po maksimalnoj proizvođačkoj ceni od 45,88 dinara po vekni, od 1. novembra 2022. do 31. januara ove godine i nameravanoj proizvodnji po toj istoj ceni ili po drugoj ceni koju odredi Vlada Srbije.
  • Pićuka

    28.02.2023 16:46
    Dozvolite vi ekonomsko tržište. Ovom narodu je dosta socijalizma. Želi da uživa u blagodetima liberanog kapitalizma i zlatnog doba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija