Bajatović: Gas će poskupeti verovatno dva puta u 2023. godini

Gas će ove godine poskupeti makar jednom, a verovatno i dva puta, najavio je generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.
Bajatović: Gas će poskupeti verovatno dva puta u 2023. godini
Foto: 021.rs

On je, na Kopaonik biznis forumu, rekao da se poskupljenje odnosi i na građane, i na privredu, prenosi N1.

Bajatović je, kao razlog poskupljenja naveo da "Srbijagas" na domaćem tržištu gas prodaje po znatno nižoj ceni nego što je plaća od dobavljača.

Da će "niske cene energenata u Srbiji" morati da se povećaju, a energetski sektor transformiše, najavio je juče na Kopaonik biznis forumu i šef Misije MMF za Srbiju Donal Mekgetigan.
 
Podsetimo, Međunarodni monetarni fond, sa kojim Srbija ima sklopljen stendbaj aranžman, od Srbije traži da cene struje i gasa, mimo već uračunatog januarskog poskupljenja, podigne još tri puta – 1. maja i 1. novembra ove godine, kao i 1. maja 2024.
  • Pantaamon

    09.03.2023 15:53
    Smannjenje
    Nadam se da će i tebi biti smanjena plata dva puta po 98%. Da živiš kao prosečan srbin. Onda mi pričaj kako su energenti jeftini u Srbikistanu.
  • Mrgud

    08.03.2023 08:42
    Drzava kuka kako imamo jeftine enegente ali ne spominju da smo najbednije placeni u celoj evropi (uz albaniju i s. makedoniju -ako je za porediti),i da li ce realno plate porasti ili ce opet da vade šatro neki prosek i da time pravdaju ovo besomučno dranje koze.
  • BjelogrdićBezMorala

    07.03.2023 20:03
    Koji ste vi najgori i najcrnji strani plaćenici i prodane duše - osim ako niste ucenjeni ja nemam reči:
    - predsednik kaže barikade na Kosovu štite narod, Hil kaže vreme je da se sklone barikade - predsednik priča sa narodom i barikade nestanu
    - predsednik kaže biće izbora, Hil kaže neće, predsednik kaže- neće
    - predsedbik kaže neće poskupljivati energenti, MMF kaže morate dići cenu, Zajapureni Bajati kaže- dva puta će poskupeti gas
    Nastavi niz ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija