Brnabić obećala povišicu za radnike EPS-a, predstavici Sindikata smatraju da nije dovoljno

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će plate radnicama Elektroprivrede Srbije biti povećane za šest odsto.
 Brnabić obećala povišicu za radnike EPS-a, predstavici Sindikata smatraju da nije dovoljno
Foto: 021.rs
Predstavici Sindikata EPS - Kolubara ocenili su da je to dobra vest, ali da povećanje nije dovoljno, pa će razgovori biti nastavljeni naredne nedelje.
Brnabić je poručila da je Vlada usvojila predlog rešenja o davanju saglasnosti na trogodišnji program poslovanja EPS kojim će plate biti uvećane za šest odsto.
Premijerka je predložila nastavak razgovora tokom sledeće nedelje, posle konsultacija sa nadležnim ministarstvima i dodala da su vrata Vlade Srbije uvek otvorena za razgovor sa predstavnicima Sindikata EPS - Kolubara.
 
Brnabić je naglasila da je proteklih godinu dana najbolje pokazalo koliko je energetski sektor bitan za svaku državu i da će se njegova važnost, u izazovnim geopolitičkim okolnostima, sa godinama samo uvećavati.
 
Ona je ponovila rešenost države za nastavak ulaganja u energetiku, unapređenje proizvodnje, uvećanje kapaciteta i naravno poboljšanje uslova rada za sve radnike, ocenivši da se sve to mora rešavati sistemski i prema planu, a nikako stihijski.
  • Ja

    18.03.2023 11:52
    Trebalo bi i da nam vrate ono sto su uzeli, od januara 2022. godine se krenulo sa umanjenjem zarada, taj trend se nastavio i ove godine sa još većim umanjenjem. I plus onaj Vučićev porez od 10%, koji je svima ukinut, ali ne i radnicima EPS.
  • Zaza

    18.03.2023 06:14
    Država javno aminuje javašluk i za to redovno daje povišice, a šta je sa ovim nazovi investitorima koje je dovukla da zaposle roblje? Nikad ni slovo o njima, nikad o platama, pravima, ni opravdanosti njihovog dovlacenja ovde! Slikaju se na otvaranju, a narod se posle slika za vrbicu!
  • Poskupela struja?

    17.03.2023 11:41
    Nama poskupeli struju, a ovim zgubidanima povećavaju plate ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke da srpska ekonomija raste, uprkos izazovima.

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.